Zoekwoordrijke domeinnaam kiezen

Een domeinnaam dat de elementaire zoekwoorden van de website bevat, is de sleutel tot een grote vindbaarheid. Met een goede zoekwoordrijke domeinnaam is het eenvoudig bestaande en nieuwe klanten te bereiken. Daarom geven veel bedrijven bakken met geld uit om een zoekwoordrijke domeinnaam te houden en te promoten.

Een zoekwoordrijke domeinnaam

Een zoekwoordrijke domeinnaam is van vitaal belang voor het succes van de website. Door een domein te kiezen dat gelijk is aan een bepaald zoekwoord, wordt dat domein hoger geplaatst in de zoekresultaten voor dat zoekwoord. Zo krijg je dus meer bezoekers voor je website, simpelweg omdat je website hoger wordt geplaatst in de zoekresultaten.

Structuur van de domeinnaam

In de domeinnaam moet het belangrijkste zoekwoord als eerst staan. Als het zoekwoord “spelletjes” is, dan is spelletjes-online.nl een betere domeinnaam dan online-spelletjes.nl

Lengte van de domeinnaam

De volgende drie regels helpen bij het kiezen van een juiste domeinnaam.

  1. Studies hebben aangetoond dat mensen zoeken op twee of meer zoekwoorden. Je hoeft dus niet enkel één zoekwoord te gebruiken in je domeinnaam.
  2. Houd wel een maximum aan van drie zoekwoorden.
  3. Gebruik streepjes tussen de zoekwoorden.
  4. Wanneer je hyperlinks wilt ontvangen van andere website, houd er dan rekening dat te lange domeinnamen sneller worden geweigerd.

 

You might also like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *