Typisch karakter van Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie van rode wijn. DNA onderzoek uitgevoerd in Californië in 1997 bevestigde dat Cabernet Sauvignon ontstaan is door een genetische kruising van de Cabernet Franc en Sauvignon Blanc.

Cabernet Sauvignon uit Kroatië

Cabernet Sauvignon domineert de wereldwijde wijnmarkt met een breed scala aan stijlen en betaalbaarheid. Het sap is zeer aromatisch. In een typische Cabernet Sauvignon wijn ruikt en proeft u naast zwarte bessen ook groene paprika, pure chocolade en munt. In de geur komen speciaal viooltjes, cederhout (sigarenkistjes) en potloodslijpsel naar boven.

Typisch karakter

De wijnen van de Cabernet Sauvignon hebben veel karakter en de typische smaak van zwarte bessen (cassis) en een aroma van groene paprika. Een bijzonderheid van het ras is dat onder heel uiteenlopende klimaat- en bodemcondities de geur en de smaak van de wijn onmiskenbaar blijven. Als maaltijdbegeleider is de Cabernet Sauvignon heel geschikt bij gebraden rund- of lamsvlees met donkere sauzen.

Al meer dan 200 jaar is de Cabernet Sauvignon druif de rode basisdruif van de Medoc. Hij is van origine een kruising van de Cabernet Franc met de Sauvigon blanc. Hij past zich gemakkelijk aan, mits aangeplant op land dat vroeg in het jaar opgewarmd wordt door de zon. De Cabernet Sauvignon druif is een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil.

Cabernet Sauvignon uit Australië

Na Shiraz zijn Cabernet Sauvignon en Merlot de meest aangeplante rode druivensoorten Down Under. De meeste van hun Cabernets zijn vermengd met Merlot, en als er op dit moment een land ter wereld is dat Franse en Amerikaanse producenten een run voor het geld geeft als het op Cabernet aankomt, dan is het Australië.

Synoniemen

Cabernet Sauvignon wordt meestal goed geschreven. Er zijn voor deze druif / wijn nog tientallen andere namen bedacht, bijvoorbeeld Cabernet Rouge.

You might also like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *