Foto’s en kinderen

Gedwongen plaatjes en gemaakte lachjes. Kinderen die in de houding worden gezet. Het valt me op dat er nog zo weinig mooie fotos zijn die de kinderen weergeven zoals ze zijn.

Fout knippen

De fout ligt bij het opstellen van de kinderen. Een kind dat bezig is moet je fotograferen zonder dat het afgeleid wordt. De mooiste foto’s zijn deze die onverwacht worden genomen, dit is ook zo bij volwassenen. Net als bij de grote mensen nemen ook kinderen een houding aan als ze klaar moeten gaan zitten voor een foto. Soms moet het echter en ook wil je toch wel een paar close-ups van je kind, hoe maak je die dan?

Achter de camera

Ga voor een mooie foto op de hoogte van het kind zitten of liggen. Zoom niet teveel en te vaak in, met inzoomen krijg je bijna altijd een verwrongen beeld. Sta op en loop wat dichter bij. Verras het kind bij een close-up waardoor het spontaan moet lachen, dit kan al een opmerking zijn of zeg maar. . . . boterhamworst, in plaats van cheese. Het kind krijgt achterelkaar een verbaasde blik en vervolgens een spontane lach omdat jij het fout doet. Bij baby’s ga je voor ze op je buik op de grond liggen. Speel een kiekeboespelletje vanachter de camera of laat iemand achter je staan of knielen die de aandacht van het kind trekt. Houd voor een foto van het kind tussen de Sinterklaascadeautjes of bij de kerststal de camera boven je hoofd, draai hem schuin naar beneden en maak dan een foto voor het gehele plaatje. Een goede foto maken is niet moeilijk als je niet bang bent om voor je kind te knielen.

You might also like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *