Hoe zeem ik mijn ramen ?

Hoe zeem ik het beste mijn ramen ? De meeste mensen ergeren zichzelf aan vuile ramen. Je kunt een glazenwasser nemen, die het voor je doet. Je kunt het zelf doen, maar de meeste mensen lukt het niet om een raam streeploos te zemen. Ik ben ooit glazenwasser geweest (tien jaar lang), dus ik weet er wel het één en ander over. Ik heb er een tijdje over gedaan, voordat ik een raam streeploos kon zemen. Het begint met de juiste spullen, want als je die niet hebt wordt het al een stukje ingewikkelder.   

Wat heb ik nodig ?

We beginnen met een emmer, die vul ik met water: vervolgens doe ik er wat afwasmiddel in (een scheutje); een inwassser, waar ik de ramen mee nat maakt;
twee wissers, waar ik de ramen mee droog trekt;
een spons, waar ik de randjes mee schoonveeg;
een schrapmes, om vogelpoep te verwijderen;
en eventueel een zeem, voor de beginneling, 
die nog strepen achter laat. 

Een perfect gezeemd raam:

ik dompel mijn inwasser in de emmer; ik haal hem van links naar rechts, over het raam; ik pak mijn spons en haal hem over de randjes en de binnenkant van de randjes, zodat die droog zijn; ik pak mijn wisser, zet hem links boven op het raam en maak een slag van links naar rechts, daarna een slag naar beneden, zodat je netjes uitkomt en al het vuil meeneemt. De slag is nog niet klaar, want het midden en de linker kant van het raam is nog helemaal nat. Je maakt een slag met je wisser: van rechts onder, naar links boven en zorgt dat je gelijk een gedeelte van het midden van het raam meeneemt. Nu kom je uit op de linker helft van het raam: trekt je wissser naar beneden en doe vervolgens de beweging het zelfde, maar dan van de andere kant. En zogt er voor dat je het midden goed raakt. Zo ga je langzaam zakken met je wisser: probeer hem op het raam te houden; totdat je aan de onder – rant bent en sla hem af naar beneden. 

Nu kijk je of er geen vlekken meer op het raam zitten: pak vervolgens je spons en maak de onder – rant netjes schoon.

een perfect gezeemd raam.    

You might also like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *