Tennis gravel bestellen: alles wat je moet weten

Iedere tennisliefhebber kent het wereldbekende grandslamtoernooi van Roland Garros, waar de tennissers wedstrijden spelen op gravel. Maar wat is gravel nu precies en waarom heeft iedereen een graveltennisbaan nodig? In dit gastblog vertellen we je graag alle ins en outs over gravelbanen en geven we je alle informatie die je nodig hebt voor deze aankoop!

Gravel is een mengsel van gemalen puin, zoals bijvoorbeeld bakstenen en dakpannen. Deze ondergrond is al decennia dé meest gewilde ondergrond voor de echte tennisser. Veel tennissers beschouwen een gravel ondergrond als ideaal als je hebt over balsnelheid en balsprong. De relatieve zachtheid van de bodem en de mogelijkheid tot het gemakkelijk maken van slidings verlaagt het risico dat je als tennisser loopt op een blessure. Gravel werd aan het eind van de 19e eeuw voor het eerst als ondergrond voor een tennisbaan gebruikt en is hiermee de oudste en hierdoor ook de meest vertrouwde tennisbaan voor veel tennissers.

Voordelen en nadelen van gravel

De meeste mensen ervaren tennis compleet anders wanneer ze op een andere ondergrond spelen dan gewend. En dat is heel erg logisch, want het soort baan waar je op speelt heeft grote invloed op hoe de ballen zullen stuiteren en hoe je als speler moet maar ook kunt bewegen op de baan. Ondanks dat deze eeuwenoude ondergrond door veel tennissers wordt geliefd, zijn er ook een aantal nadelen die we kort willen benoemen:

  • De natuurlijke ondergrond zorgt ervoor dat het gevoelig is voor de verschillende weersomstandigheden. Het spelen is de buitenlucht betekent dus dat je jouw tennisspel en tactiek moet aanpassen aan het weer van dat moment. Voor sommige een nadeel maar voor de echte tennisser een echte uitdaging;
  • De bovenste laag van de ondergrond geeft de bal extra grip, waardoor de bal langzamer zal opstuiten. Op een gravelbaan gaat de snelheid van de bal makkelijker verloren dan bij bijvoorbeeld grasbanen, waardoor enkel kracht niet voldoende zal zijn.

Waarom kiezen voor een gravelbaan?

Ieder product heeft zijn nadeel en veelal is dit erg persoonsgebonden. Maar ondanks de kleine nadelen die een gravelbaan met zich meebrengt, zijn de meeste tennissers duidelijk over een gravelbaan: op gravel leer je het allerbeste technisch tennissen. De snelheid van de bal neemt af waardoor je met enkel kracht niet gaat winnen, hierdoor is het van groot belang dat je een technisch sterk spel hebt, om op die manier je tegenstander te kunnen verslaan.

Tot slot is een gravelbaan ook een stuk goedkoper dan het aanleggen van bijvoorbeeld (kunst)grasvelden. Wanneer je deze velden goed onderhoudt op basis van de verschillende weersomstandigheden, dan zal vrijwel iedere tennisser met heel erg veel liefde op een gravelbaan spelen.

Gravel kopen

Enthousiast geworden over het aanschaffen van gravel en wil je meer informatie ontvangen of nog wat vragen stellen? Neem dan vooral contact op met Sport en Rekreatie of bestel direct gravel online.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *