Kroatische festival voor recreatieve fietsers

In de stad Koprivnica , gelegen in het noordwesten van Kroatië , vlakbij de grens met Hongarije, vindt medio juni het eerste Kroatische Festival van Recreatieve Fietsers plaats.

Tweedaags festival

Tijdens het tweedaagse festival, georganiseerd door de Kroatische Vereniging voor Recreatieve Sporten en de in Koprivnica gevestigde Biciklin Oldtimer Club, worden enkele duizenden bezoekers verwacht, recreatieve fietsers uit heel Kroatië en uit de buurlanden, en naast de rit, waarin gelicentieerde deelnemers niet deelnemen, bereiden de organisatoren een uitstekend vrijetijdsprogramma voor, waaronder een oude fietsenbeurs en een rondetafel over recreatief fietsen.

Koprivnica-Križevci County heeft een werkelijk uitstekende 84 kilometer lange fietsroute genaamd de “Drava Route”. De route strekt zich uit van de monding van de rivier de Mura, die de rivier de Drava binnengaat in de buurt van de stad Legrad en de Drava volgt naar de stad Pitomaca. De hele lengte is gemarkeerd, zodat het gemakkelijk is om je weg te vinden, waardoor het ideaal is voor gezinsuitjes en recreatie.

Landschapsroute

De route vermijdt lange stukken van hetzelfde landschap en loopt niet alleen door de hoofdstraten van de lokale steden, maar gaat ook naar velden en bossen en gaat door afgelegen dorpjes. Daarnaast slingert het zich een weg door het wereldberoemde dorp Hlebine, de bakermat van de Kroatische nadve-schilderkunst en, terwijl het langs het meer van Šoderica en langs de rivier de Drava loopt, biedt het fietsers de kans om te zwemmen of te genieten van een picknick in natuur.

Rondom de stad Koprivnica ligt de 75 kilometer lange “Koprivnica-route” met nog eens ongeveer 50 kilometer bewegwijzerde paden in de stad zelf, waarmee Koprivnica tot de Europese topsteden behoort wat betreft kilometers fietsroutes per bevolking.

Koprivnica

Met dit niveau van infrastructuur is Koprivnica een uitstekend recreatiegebied waar de deelnemers aan het festival de pittoreske regio Podravina kunnen leren kennen.

Elke deelnemer krijgt een fietsgids en kan zijn eigen route kiezen, en degenen die goede resultaten boeken, hoewel niet de focus van het festival, zullen speciale prijzen en eervolle vermeldingen krijgen.

Met de organisatie van het eerste Festival van Recreatieve Fietsers heeft Koprivnica opnieuw de titel van de beste fietsstad van Kroatië bevestigd. De onthulling vorig jaar van een monument voor de fiets markeerde symbolisch het Jaar van de Sport van de Verenigde Naties.

Geniet van de wijnroutes

Je fietstocht kun je nog aangenamer maken door het te combineren met een van de tientallen prachtige Kroatische wijngaarden en daar een van de lokale Kroaische wijnen te proeven zoals de witte wijnen PosipGrasevinaPinot Grigio, de gebalanceerde wijn uit Istrië de Malvazija of de rode wijnen Plavac MaliFrankovkaCabernet Sauvignon of de smaakmaker uit Istrië de Teran.

You might also like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *