Tips New York

Een vakantie naar New York zal je altijd bijblijven. Een wonderlijke stad met vele gezichten waar je zeker nog een keer naar terug wilt.

 

Algemene tips:

 

Zorg voor een creditcard.

Metro is heel goed te doen. Let alleen wel even op als je met creditcard betaald dat je als zipcode 99999 opgeeft (buitenland). 

Ga doordeweek; de bezienswaardigheden zijn dan niet overbevolkt en mocht je met de hop-on/hop-off gaan dan is er tenminste nog plaats bovenop de bus.

Doe-tips:

 

Voor de dames onder ons die goedkoop designerkleding willen shoppen: Century 21

Macy’s; zo groot vind je de warenhuizen hier in Nederland niet

Disney store op 5th Aveneu

M&M store op Time’s Square

Apple Store bij Central Park voor de Apple fans

Barney’s and Nobles op Columbus Circle; supergrote boekwinkel met gezellig cafeetje bovenin

Central Park; huur een fiets of zorg voor hele goede wandelschoenen, vooral op zon- en feestdagen bij mooi weer echt een openlucht theater met straatartiesten

Helicoptervlucht met Manhattan Helicopters; dit is de enige aanbieder die recht over manhattan mag vliegen. Kun je zwaaien naar de mensen op het Empire State.

Voor musicalfans; TKTS booth op Times Square hier kun je met zeer grote korting kaarten voor voorstellingen van dezelfde dag kopen. Wees er wel op tijd blij, wachtrijen kunnen lang zijn

Gratis internetten; Tourist Information op Times Square

Rockefeller Centre; uitzicht is volgens de amerikanen zelf mooier dan van het Empire State Building ondanks dat hij iets lager is. Daarnaast is de omgeving van Rockefeller vooral s’avonds gezellig.

You might also like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *