Wordt de bedrijfscultuur onderschat?

Of je nou voor een kleine of grote een onderneming werkt, de bedrijfscultuur heeft veel impact op je werktevredenheid, je carrière en je pro activiteit. Het bestaat uit ongeschreven regels, gewoontes en gedrag van alle medewerkers binnen een bepaalde organisatie. En dan heb je ook nog de bedrijfs- en afdelingscultuur.

Als ik het projecteer op mezelf wil ik graag in een “familieorganisatie” werken. Goede sfeer, vriendelijke werkomgeving, loyaliteit, betrokkenheid, teamwork en het echt samen werken met en voor elkaar.

Wat gaat er gebeuren als een bedrijf echt naar jou kijkt. Naar wie je bent, naar wat je drijft, naar wat je kan en naar waar je in excelleert? Wat nou als juist jouw werkwaarden en jouw ontwikkelpunten ingezet kunnen worden om het beste uit jezelf en je team te halen? Wat nou als je jezelf echt ergens “op je plek” voelt?

Wij van Hallo Professionals zijn hier een voorstander van, want door te kijken naar de bedrijfscultuur ontstaan er meer duurzame arbeidsrelaties. Gelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek, zorgen voor een goede werksfeer én voor tevreden klanten.

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers het werkgeluk ervaren in een cultuur waarin mensen op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Een omgeving waar je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen, waar jouw werk van betekenis is en dat gezien wordt.

Wij van Hallo Professionals doen het net even anders, wij hebben een cultuurassessment ontwikkelt die we inzetten bij zowel onze klanten als onze kandidaten. Met ons cultuurassessment matchen we op kwaliteiten, ontwikkelpunten, werkwaarden, werkomgeving en dus de werkcultuur. Vinden wij dat het bedrijfscultuur wordt onderschat?

Ja!

Met de toenemende discrepantie op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker om meer te kijken naar talent en wat iemand kan, dan te kijken naar wat iemand heeft gedaan. Te kijken naar de behoefte en wensen in plaats van alleen naar de technische skills en competenties. Hallo Professionals gelooft in het selecteren op basis van de bovenstaande pijlers. Wij kijken naar wat iemand kan en laten de intrinsieke motivatie en drijfveren van een professional aansluiten bij een bedrijfscultuur. Hierdoor ontstaan er meer duurzame arbeidsrelaties. Wij geloven dat als je intrinsiek gemotiveerd bent en past bij de cultuur dat wij je de technische skills kunnen bijleren door middel van onze jobcoach. Het ondersteunen in de verdere ontwikkeling van medewerkers is in onze visie een continu proces.

Mijn advies aan bedrijven? Neem contact op met onze collega`s en laat je verassen met ons cultuurassessment voor de ideale mix op jouw ICT-afdeling. 

You might also like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *