Blog

Onze mobiliteit is erg belangrijk en de wegen worden steeds drukker. Om zo min mogelijk tijd onderweg te zijn tussen bestemmingen is het soms een goed idee om verschillende vervoersmiddelen naast elkaar te zetten en te vergelijken. Hierbij valt bijvoorbeeld te letten op de effectiviteit op verschillende onderdelen, zoals de reistijd en de kosten.

De scooter wordt vooral in de steden steeds populairder als alternatief voor de auto of het openbaar vervoer, omdat deze zeer veel voordelen met zich meebrengt. Net zoals bij auto’s worden ook scooters steeds duurzamer en milieuvriendelijker gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de laatste jaren de elektrische scooter erg in opkomst is en steeds populairder wordt.

Met een scooter manoeuvreer je eenvoudig tussen het drukke verkeer door

Jaarlijks worden er duizenden elektrische scooters in Nederland verkocht, omdat steeds meer mensen inzien waarom dit in veel gevallen het beste vervoersmiddel is. Op de eerste plaats ben je met een scooter een stuk minder afhankelijk van de drukte op de wegen, omdat je aanzienlijk makkelijker om tussen het verkeer door kan manoeuvreren.

Ook op het gebied van parkeren neemt de scooter vaak een stuk minder ruimte in beslag en is het altijd makkelijk om een mooi plekje voor jouw tweewieler te vinden. In het geval van de elektrische scooter komen daar nog meer voordelen bij, omdat je ook nog eens minder schadelijk bent voor het milieu met betrekking tot de uitstoot van schadelijke stoffen en je ook nog eens goedkoper uit bent ten opzichte van een benzinescooter.

Zowel de verbruiks- als onderhoudskosten zijn bij een elektrische scooter aanzienlijk lager

Met een elektrische scooter ben je niet afhankelijk van speciale laadpalen en kan de accu dan ook gewoon via de netstroom opgeladen worden. Bij veel benzinescooters komt het nog weleens voor dat wanneer de scooter heeft stilgestaan, deze niet direct start, omdat de motor koud is. In veel gevallen wordt er dan gebruik gemaakt van een zogenaamde kickstart om de motor te helpen. Met een elektrische motor is dit definitief verleden tijd en heb je nooit meer last van startproblemen of haperingen.

Naast het feit dat de verbruikskosten op het gebied van stroom ten opzichte van benzine een stuk voordeliger zijn, ben je ook op het gebied van onderhoud aanzienlijk minder kwijt bij een elektrische scooter zoals die te vinden bij Fast Furious Scooters. De reden hiervan, is dat de elektromotor uit een stuk minder onderdelen bestaat en niet gevoelig is voor slijtage. Enkel de accu zal om de zoveel jaren vervangen moeten worden, waardoor ook de onderhoudskosten laag blijven.

Read Full Article

Wie fashion zegt, denkt aan catwalks, modeontwerpers, modellen. Al sinds de jaren ’50, toen de modeshows groot in Parijs en Milaan, laten ontwerpers hun kleren aan de wereld te laten zien. De modewereld is de afgelopen decennia aan veel veranderingen onderhevig geweest. Zo is er een emancipatiestroom op gang gekomen, is mode meer milieubewust en duurzamer geworden, en is hoge mode toegankelijker geworden: het gat tussen ‘high fashion’ en de kleren van de gewone man, is een stuk kleiner dan dertig jaar geleden.

Toch is de modewereld altijd voornamelijk blijven draaien om vrouwenkleren en vrouwelijke modellen centraal staan. Maar ook dat lijkt nu aan het veranderen te zijn. De herenmode-industrie is namelijk aan een groeispurt begonnen, en er worden steeds meer mode-evenementen georganiseerd speciaal voor mannen. In dit artikel leest u meer over deze belangrijke ontwikkeling op modegebied.

Vernieuwde interesse in herenmode

De plotselinge groei in de herenmode is opvallend. Traditioneel gezien is mode voor mannen namelijk niet erg onderhevig aan verandering. Wat wij nu beschouwen als een stijlvol geklede man, is niet heel erg anders dan het beeld dat een eeuw geleden bestond. Hoe een net pak, goede leren schoenen en luxe accessoires zoals horloges of riemen er uit zien is, zo blijkt in de praktijk, vrij constant door de decennia heen.

Daardoor spreekt de herenmode minder tot de verbeelding en wordt er minder aandacht aan besteedt tijdens modeshows. Maar dat is nu dus aan het veranderen. De afgelopen vijf tot tien jaar is de markt voor herenmode sneller gegroeid dan die voor vrouwen, en dat is een trend die zich door lijkt te zetten.

De introductie van de metroman

Een eenduidige verklaring voor dit fenomeen is moeilijk te geven. Zo wijzen expert onder andere naar het feit dat mannen meer merktrouw zijn en dus in tijden van recessie (zoals de afgelopen tien jaar) meer en trouwer blijven kopen dan vrouwen. Maar dat alleen kan de stijgende interesse in herenmode niet verklaren. Eerder lijken we hier te maken te hebben met een cultureel fenomeen: de man wordt, in onze huidige maatschappij, steeds bewuster van zijn uiterlijk en besteedt daar relatief veel aandacht aan.

De zogenaamde ‘metroman’ is daarvan bij uitstek een voorbeeld. In tegenstelling tot ‘traditionele’ mannen is de metroman wel geïnteresseerd in uiterlijk, mode en trends. Doorgaans dragen ze hip ondergoed zoals dat van Calvin Klein. Het lijkt er dus op dat mannen qua mode uit hun schulp aan het kruipen zijn. Als mode niet langer wordt gezien als iets typisch vrouwelijks, en ook mannen zich meer bezig mogen gaan houden met uiterlijk en trends, is dat een stille revolutie in de modewereld.

Read Full Article

We willen allemaal natuurlijk zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven en dan het liefst op die manier zo oud mogelijk worden. Over het algemeen slagen we hier als mensen behoorlijk in en worden we inderdaad steeds ouder. Er zijn echter tal van kwalen en klachten die de kop op kunnen steken naarmate we ouder worden en die gerelateerd zijn aan ons lichaam en hoe deze functioneert. Een goed voorbeeld hiervan, is het afnemen of stoppen van de collageenproductie op latere leeftijd. Collageen is essentieel voor het bindweefsel, spieren en gewrichten in het lichaam en veel ongemakken waarmee we op latere leeftijd te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld artrose worden mede bespoedigd door een gebrek aan collageen. Er zijn gelukkig manieren om het gebrek aan dit eiwit aan te vullen, waarmee sommige klachten verlicht kunnen worden.

De meest effectieve manier om collageen aan te vullen is met supplementen

Collageen is terug te vinden in producten met vlees en vooral botten, zoals bijvoorbeeld bouillon. Ook in bepaalde soorten vis, zoals onder andere Kabeljauw vind je grote hoeveelheden collageen terug. De meeste mensen kiezen echter voor een aanvulling met behulp van supplementen. De reden hiervoor, is dat dit vaak effectiever is en ook makkelijker in te passen is in het bestaande voedingspatroon, omdat je de supplementen in poedervorm makkelijk kan vermengen in eten en drinken, zonder hiermee de smaak van het eten de beïnvloeden. Vele mensen rapporteerden al positieve collageen supplement ervaringen. Het lichaam maakt tot een leeftijd van ongeveer 50 tot zekere hoogte collageen aan, maar al vanaf 25 jaar is het lichaam niet meer 100% zelfvoorzienend en is het raadzaam om te letten op de hoeveelheid collageen die je binnenkrijgt.

Collageen vertraagd de zichtbare kanten van het ouder worden

Collageen is niet alleen essentieel voor de spieren en gewrichten, ook op cosmetisch gebied is collageen een zeer belangrijk eiwit, zo staat het vergrijzen en droger worden van het haar in direct verband met een gebrek aan collageen. Collageen helpt daarnaast ook bij het elastisch houden van de huid en bij een gebrek hieraan wordt de huid dun en gaat deze rimpelen. Door de collageen hoeveelheid aan te vullen zijn deze processen te vertragen. Het is hierbij echter wel belangrijk te onthouden dat collageen echt door het lichaam opgenomen dient te worden na oraal gebruik bijv. door middel van collageen pillen, tabletten of poeder. Huidcrèmes die claimen collageen te bevatten zijn simpelweg niet bewezen.

Read Full Article

Producten met nicotine zijn er er in verschillende soorten producten. Van de pleisters tot aan de sigaret, van de tabletten tot aan de pilletjes. Sinds kort kiezen steeds meer mensen voor Snus producten.

Snus is makkelijk te gebruiken je stopt het in je mond om nicotine binnen te krijgen, snus wordt ook vaak nicotinezakjes genoemd.

Wat is snus?

De Zweedse snus is een vochtig tot half vochtig tabaksproduct voor oraal gebruik dat achter de bovenlip wordt geplaatst. Er zijn twee soorten Zweedse snus, losse snus en snus in zakjes ook wel nicotinezakjes genoemd. Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

Hoe de Zweedse snus tot stand is gekomen is enigszins onduidelijk. Maar aan het begin van de jaren 1800 begonnen de Zweden tabak te malen en te mengen met water, zout en smaakstoffen zoals wijn of kruiden. Het product werd niet gekauwd of gesnoven, maar in de vorm van een klein zakje achter de bovenlip geplaatst. Vandaag de dag kennen we naast de normale snuf dus ook snus zonder tabak, hier zitten geen stoffen uit de tabaksplant in. Die laatste mogen ook alleen in de Europese unie verkocht worden. Snus met tabak is niet toegestaan.

Kan ik Zweedse snus legaal kopen?

Het antwoord is duidelijk echte Zweedse snus met tabak mag helaas niet verkocht worden in de Europese unie dus ook niet in Nederland. De nicotinezakjes zonder tabak mogen wel verkocht worden.

Merken Snus

Er zijn veel verschillende soorten en merken snus op de markt de meest bekende merken zijn:
ACE, Blow, KILLA, LYFT, NIXS, NORDIC SPIRIT, ON!, ONICO, PABLO, PAZ, SHIRO, SKURF, WHITE FOX en ZYN

Waarschuwing

Snus bevat het verslavende ingrediënt nicotine. Als je niet verslaafd bent aan deze stof, kun je je er het beste ver van houden. Hoewel snus een stuk veiliger is dan sigaretten en andere tabaksproducten, kan gebruik leiden tot gezondheidsproblemen.

Read Full Article

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat velvet dekbedovertrekken overal te zien zijn. Influencers lopen ermee weg en op menig bed in Nederland is er een plekje vrij gemaakt voor fluwelen dekbedovertrekken. Dat komt niet alleen omdat het als een plaatje in je slaapkamer staat. Maar ook omdat ze heerlijk zacht aanvoelen.

Velvet dekbedovertrekken zachte stof met luxe uitstraling

Het is de combinatie van de zachte stof en luxe uitstraling die fluweel dekbedovertrekken zo megapopulair maken. De aaibare stof spreekt direct tot je verbeelding en iedereen vindt de stof heerlijk aanvoelen. Bovendien straalt de elegantie er vanaf door de luxe look met dank aan de subtiele en fijne glans. Een dekbedovertrek van fluweel voelt inderdaad fluweelzacht aan en nodigt haast gewoon uit om even overheen te aaien. Het knuffelgehalte is wat dat betreft zeker groot van de zachte stof met luxe uitstraling.

Het is natuurlijk hartstikke fijn dat fluweel / velvet dekbedovertrekken superzacht aanvoelen en een luxe uitstraling hebben. Het is echter ook belangrijk dat een fluweelzacht dekbedhoes bij het interieur van je slaapkamer past. Dat is dan ook het geval, want zeker onze fluwelen dekbedovertrekken staan prachtig in elke slaapkamer. Dus ook in die van jou ongeacht de stijl, waarin je slaapkamer is ingericht. Waarom dat zo is? Ook hier is weer simpel een verklaring voor te geven.

Goedkoop een Velvet dekbedovertrek bestellen?

Ben je opzoek naar een Velvet dekbedovertrek zoek niet verder en bestel je dekbedovertrek online via Dekbed-Delivery

Read Full Article

Of je nou voor een kleine of grote een onderneming werkt, de bedrijfscultuur heeft veel impact op je werktevredenheid, je carrière en je pro activiteit. Het bestaat uit ongeschreven regels, gewoontes en gedrag van alle medewerkers binnen een bepaalde organisatie. En dan heb je ook nog de bedrijfs- en afdelingscultuur.

Als ik het projecteer op mezelf wil ik graag in een “familieorganisatie” werken. Goede sfeer, vriendelijke werkomgeving, loyaliteit, betrokkenheid, teamwork en het echt samen werken met en voor elkaar.

Wat gaat er gebeuren als een bedrijf echt naar jou kijkt. Naar wie je bent, naar wat je drijft, naar wat je kan en naar waar je in excelleert? Wat nou als juist jouw werkwaarden en jouw ontwikkelpunten ingezet kunnen worden om het beste uit jezelf en je team te halen? Wat nou als je jezelf echt ergens “op je plek” voelt?

Wij van Hallo Professionals zijn hier een voorstander van, want door te kijken naar de bedrijfscultuur ontstaan er meer duurzame arbeidsrelaties. Gelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek, zorgen voor een goede werksfeer én voor tevreden klanten.

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers het werkgeluk ervaren in een cultuur waarin mensen op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Een omgeving waar je uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen, waar jouw werk van betekenis is en dat gezien wordt.

Wij van Hallo Professionals doen het net even anders, wij hebben een cultuurassessment ontwikkelt die we inzetten bij zowel onze klanten als onze kandidaten. Met ons cultuurassessment matchen we op kwaliteiten, ontwikkelpunten, werkwaarden, werkomgeving en dus de werkcultuur. Vinden wij dat het bedrijfscultuur wordt onderschat?

Ja!

Met de toenemende discrepantie op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker om meer te kijken naar talent en wat iemand kan, dan te kijken naar wat iemand heeft gedaan. Te kijken naar de behoefte en wensen in plaats van alleen naar de technische skills en competenties. Hallo Professionals gelooft in het selecteren op basis van de bovenstaande pijlers. Wij kijken naar wat iemand kan en laten de intrinsieke motivatie en drijfveren van een professional aansluiten bij een bedrijfscultuur. Hierdoor ontstaan er meer duurzame arbeidsrelaties. Wij geloven dat als je intrinsiek gemotiveerd bent en past bij de cultuur dat wij je de technische skills kunnen bijleren door middel van onze jobcoach. Het ondersteunen in de verdere ontwikkeling van medewerkers is in onze visie een continu proces.

Mijn advies aan bedrijven? Neem contact op met onze collega`s en laat je verassen met ons cultuurassessment voor de ideale mix op jouw ICT-afdeling. 

Read Full Article

Veel ICT-ers die hun schooljaar in 2019 en 2020 hebben afgerond beginnen hun cv met een behoorlijke leegte.

Arbeidsmarkt

De jong professionals hebben veel last van de COVID-19 pandemie. Na het behalen van hun diploma hebben vele een baan in de ICT kunnen vinden, alleen door de onzekerheid van de eerste golf zijn heel veel jong professionals weer ontslagen. Ze hebben vaker een flexibel contract of er was geen mogelijkheid tot inwerken.

Voor schoolverlaters betekent de afnemende werkgelegenheid minder kansen op een eerste baan.

3 op de 5 jong werkzoekende hebben of na het bepalen van hun diploma thuisgezeten of een baan aangepakt wat buiten de ICT is.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Ondank dat jongeren goed kunnen herstellen van kortdurende werkloosheid, is het belangrijk om langdurige werkloosheid te voorkomen. Hallo Professionals heeft een ICT Masterclass ontwikkeld om versneld verschillende certificaten te behalen. twee weken lang volg je klassikaal en via ons Hallo-Learning platform verschillende trainingen die je afsluit met een officieel examen. Na het afronden van dit programma zorgen we ervoor dat je de theorie direct in de praktijk kan brengen bij één van onze toonaangevende opdrachtgevers. Met de steun van ons team groei je uit tot een veelbelovend IT-professional. Je komt vanaf dag 1 bij Hallo Professionals op contract en na het afronden van het programma werk je bij opdrachtgevers op interessante projecten.

Aan de slag bij onze opdrachtgevers

Als jij je certificeringen op zak hebt ga je fulltime aan het werk bij één van onze klanten. De werkervaring is een belangrijk onderdeel in jouw ontwikkeling. Hierbij wordt rekening gehouden met de bedrijfscultuur maar ook of de inhoudt van werk past bij jouw ervaring. Op deze manier doen wij ons best je continu te laten groeien in werkervaring en kennis.

Waarom kiezen voor de ICT Masterclass MBO?

 • De nieuwste skills leren op het gebied van ICT;
 • Leuke en uitdagende projecten;
 • Belangrijke certificaten halen;
 • Persoonlijke groei dankzij intensieve coaching;
 • Géén kosten, wél salaris;
 • Kansen op doorgroeien verbeteren.

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie over de ICT Masterclass MBO en wie weet tot snel!

Read Full Article

Als u wel eens last heeft van brandend maagzuur komt dit u vast en zeker bekend voor: het is avond, u staat op om iets te doen en ineens voelt u een vreselijke brandende pijn in uw maag en slokdarm. Snel gaat u op zoek naar maagtabletten zoals Rennies of een middel wat uw huisarts u heeft voorgeschreven, maar als dat op is, dan heeft u een hele lange nacht voor de boeg…

Brandend maagzuur, waardoor wordt het veroorzaakt?

Als er geen lichamelijke oorzaken zijn voor brandend maagzuur, zijn de volgende oorzaken waarschijnlijk de reden

 • U hebt te vet of te veel gegeten
 • U hebt te snel gegeten
 • U hebt iets gegeten waar uw maag heftig op reageert
 • U hebt kruidig gegeten
 • U hebt zure vruchtensappen gedronken
 • U hebt koolzuurhoudende drankjes gedronken
 • U hebt veel koffie of sterke thee gedronken
 • U hebt chocola, stroopwafels of iets anders zeer zoets gegeten
 • U hebt van alles door elkaar gegeten, zoet, zuur, zout…
 • U voelde het zuur omhoog komen toen u bukte
 • U rookt (te veel)

Als u geen medicijn tegen maagzuur in huis heeft zijn er een paar tips die mogelijk helpen:

 • Kauwen op havervlokken
 • Kauwen op amandelen zonder zout
 • Kauwen op een stuk bruin brood
 • Leg uw hoofd hoger dan uw lichaam, met behulp van kussens
 • Buk niet voorover mar hurk als u iets moet oppakken
 • Een kopje vanille vla, langzaam oplepelen, bindt het zuur iets
 • Drink desnoods een glaasje lauwe melk
 • Beweeg langzaam, ga rustig op bed liggen met uw hoofd op enkele kussens. Vermijdt gedachten aan eten want gek genoeg kan het daardoor erger worden.
 • Zorg dat u wat bruinbrood (en een glaasje water of melk) naast uw bed heeft staan

 

Read Full Article

Geen zorgen, een gerepareerde smartphone heb je al voor morgen.

Smartphone kapot? Balen zeg. Gelukkig zorgen wij van Repear ervoor dat jouw iPhone, Samsung of ander toestel binnen 3 uur gemaakt is. Je kan bij ons terecht voor alle vormen van reparaties en defecten. Van het scherm vervangen tot gespecialiseerde reparaties aan het moederbord.

Het mooiste van alles? Met onze unieke Haal- en brengservice komen onze monteurs uw toestel persoonlijk in Amsterdam ophalen, en brengen het binnen een paar uur gerepareerd bij jou terug op locatie. Ideaal als je op kantoor bent, op school zit of gewoon niet het huis uit wilt.

 

Benieuwd wat de kosten gaan worden? Repear voert voor iedere reparatie een vooronderzoek uit om het exacte probleem vast te stellen en een offerte op maat voor je te maken. U kunt onze prijzenpagina bekijken om een idee te krijgen van de kosten per reparatie.

Smartphone reparatie zonder dat u het huis uit hoeft

Repear gelooft dat smartphone reparatie in Amsterdam betaalbaar, snel maar bovenal gemakkelijk moet zijn voor echt iedereen. Daarom bieden wij een haal- en brengservice voor smartphone reparatie voor echt iedereen in Amsterdam. Het werkt heel eenvoudig en jouw smartphone wordt binnen 3 uur gerepareerd bij je terug bezorgd.

 

Wij werken hiervoor niet met PostNL of andere postdiensten, onze medewerkers reizen persoonlijk heel Amsterdam af om uw toestel op te halen en weer terug te brengen. Een smartphone reparatie boeken is heel simpel:

 

 1. Plan een afspraak in

 

Je kan eenvoudig via onze site een afspraak bij Repear aanvragen. Let op, onze haal en brengservice is echt alleen voor locaties in Amsterdam.

 

 1. Geef uw merk, model en defect door

 

Om ervoor te zorgen dat jouw toestel zo snel mogelijk gerepareerd is, leggen onze monteurs de spullen voor jouw reparatie alvast klaar in onze winkel. Op die manier besparen we tijd wanneer een medewerker onderweg is om jouw toestel op te halen. Hiervoor moeten wij natuurlijk wel weten welk merk en model jouw telefoon is. Daarnaast is het handig om te weten wat ongeveer het probleem is. Een simpele omschrijving zoals ‘Mijn Samsung Galaxy S10 heeft een barst in het scherm’ of ‘iPhone 11 gaat niet aan’ is voldoende.

 

 1. Wij maken met u een afspraak om z.s.m. uw toestel op te halen

 

Wij geloven in een persoonlijke aanpak voor al onze klanten. Het maakt niet uit of je een particuliere klant bent of een zakelijke order wilt plaatsen, wij plannen persoonlijk een afspraak met je in wanneer het jou het beste uitkomt.

 

 1. Na een korte voorinspectie geven wij de prijs door

 

Wij moeten er natuurlijk zeker van zijn wat het defect in jouw toestel is. Soms lijkt het probleem heel heftig maar blijkt de oplossing heel eenvoudig te zijn. Wat de oorzaak van het defect ook is, wij geven altijd een eerlijke offerte op maat.

 

 1. Uw telefoon vaak binnen één uur gerepareerd

 

Ga je akkoord met onze offerte, dan beginnen we direct met de reparatie. Hiervoor gebruiken we louter en alleen originele onderdelen en speciale reparatie kits die door de fabrikanten zelf aan ons geleverd worden. Simpele reparaties zoals een scherm vervangen duurt meestal minder dan een uur. Sommige intensievere reparaties kunnen natuurlijk langer duren.

 

 1. Wij brengen uw gerepareerde telefoon persoonlijk bij u terug

 

Zodra het toestel gerepareerd is testen we of alles goed werkt. Krijgt het toestel groen licht van onze specialistische monteurs dan reinigen we het toestel op een antibacteriële manier en brengen we het toestel persoonlijk weer bij u terug thuis, op het werk of op school. Is uw locatie tussentijds veranderd maar nog steeds in Amsterdam? Stuur ons een berichtje of bel ons, dan passen we de afleverlocatie gewoon aan.

 

Echt goedkope smartphone reparatie in Amsterdam

Een kapot scherm, een iPhone die niet meer oplaadt of een Samsung Galaxy die helemaal niet meer aangaat? Wat het probleem ook is, een defecte smartphone is nooit leuk. Smartphone reparaties kunnen snel erg duur worden. Wij bij Repear zorgen er echter voor dat jouw kosten zo laag mogelijk te zijn, maar desondanks je de beste kwaliteit smartphone reparatie krijgt.

Omdat wij alle reparatie kennis zelf in huis hebben, hoeven wij niks uit te besteden aan gespecialiseerde winkels. Sterker nog, wij zijn de specialisten waar zowel particulieren als bedrijven op vertrouwen voor zelfs de moeilijkste reparaties zoals moederbord ingrepen.

Nu denk je misschien, zo’n haal- en brengservice voor smartphone reparatie in Amsterdam zal wel prijzig zijn. Maar niets is minder waar. We hebben een vaste lage prijs, bieden studentenkorting en wil je twee of meer toestellen laten repareren dan is haal- en breng service helemaal gratis!

Situatie

Kosten voor Haal & Breng service

1 Defecte smartphone

€ 19,95

1 Defecte smartphone – Studentenkorting

€ 9,95

2 Of meer defecte smartphones

Gratis

Langdurige samenwerking (voor bedrijven)

Neem contact op voor een oplossing op maat

Read Full Article

Iedere tennisliefhebber kent het wereldbekende grandslamtoernooi van Roland Garros, waar de tennissers wedstrijden spelen op gravel. Maar wat is gravel nu precies en waarom heeft iedereen een graveltennisbaan nodig? In dit gastblog vertellen we je graag alle ins en outs over gravelbanen en geven we je alle informatie die je nodig hebt voor deze aankoop!

Gravel is een mengsel van gemalen puin, zoals bijvoorbeeld bakstenen en dakpannen. Deze ondergrond is al decennia dé meest gewilde ondergrond voor de echte tennisser. Veel tennissers beschouwen een gravel ondergrond als ideaal als je hebt over balsnelheid en balsprong. De relatieve zachtheid van de bodem en de mogelijkheid tot het gemakkelijk maken van slidings verlaagt het risico dat je als tennisser loopt op een blessure. Gravel werd aan het eind van de 19e eeuw voor het eerst als ondergrond voor een tennisbaan gebruikt en is hiermee de oudste en hierdoor ook de meest vertrouwde tennisbaan voor veel tennissers.

Voordelen en nadelen van gravel

De meeste mensen ervaren tennis compleet anders wanneer ze op een andere ondergrond spelen dan gewend. En dat is heel erg logisch, want het soort baan waar je op speelt heeft grote invloed op hoe de ballen zullen stuiteren en hoe je als speler moet maar ook kunt bewegen op de baan. Ondanks dat deze eeuwenoude ondergrond door veel tennissers wordt geliefd, zijn er ook een aantal nadelen die we kort willen benoemen:

 • De natuurlijke ondergrond zorgt ervoor dat het gevoelig is voor de verschillende weersomstandigheden. Het spelen is de buitenlucht betekent dus dat je jouw tennisspel en tactiek moet aanpassen aan het weer van dat moment. Voor sommige een nadeel maar voor de echte tennisser een echte uitdaging;
 • De bovenste laag van de ondergrond geeft de bal extra grip, waardoor de bal langzamer zal opstuiten. Op een gravelbaan gaat de snelheid van de bal makkelijker verloren dan bij bijvoorbeeld grasbanen, waardoor enkel kracht niet voldoende zal zijn.

Waarom kiezen voor een gravelbaan?

Ieder product heeft zijn nadeel en veelal is dit erg persoonsgebonden. Maar ondanks de kleine nadelen die een gravelbaan met zich meebrengt, zijn de meeste tennissers duidelijk over een gravelbaan: op gravel leer je het allerbeste technisch tennissen. De snelheid van de bal neemt af waardoor je met enkel kracht niet gaat winnen, hierdoor is het van groot belang dat je een technisch sterk spel hebt, om op die manier je tegenstander te kunnen verslaan.

Tot slot is een gravelbaan ook een stuk goedkoper dan het aanleggen van bijvoorbeeld (kunst)grasvelden. Wanneer je deze velden goed onderhoudt op basis van de verschillende weersomstandigheden, dan zal vrijwel iedere tennisser met heel erg veel liefde op een gravelbaan spelen.

Gravel kopen

Enthousiast geworden over het aanschaffen van gravel en wil je meer informatie ontvangen of nog wat vragen stellen? Neem dan vooral contact op met Sport en Rekreatie of bestel direct gravel online.

Read Full Article