Blog

In de uitzonderlijk grote variatie aan cocktails komen er namen voorbij waarbij je je lachen zowat niet in kunt houden.Serveer ze naast elkaar op een party voor wat humor in de tent


 • Chilly Willy

  Een zeer pittig drankje, afhankelijk van de soort chilipeper.
  1 persoon
  – 2 delen wodka
  – 1 tl vers gehakte chilipeper
  – gehakt ijs
  Shake alle ingrediënten in de shaker en giet door een zeefje in een gekoeld glas.

  Self-destruct

  Zoals de naam al doet vermoeden, kun je dit drankje beter niet te vaak op een avond drinken.
  1 persoon
  – 3 delen wodka
  – ½ tl triple sec
  – ½ tl limoensap
  – ijs
  – schijfje limoen
  Houdt het schijfje limoen achter, shake de andere ingrediënten in de shaker en giet door een zeefje in een gekoeld glas. Garneer met het schijfje limoen.

  Fat Man Running

  1 persoon
  – 2 delen bruine rum
  – ½ deel blue curaçao
  – ½ deel limoensap
  – ijsblokjes
  – ijsgruis
  – ginger ale
  Pak de blender erbij, houdt de ginger ale achter en meng alle andere ingrediënten ongeveer 10 seconden op hoge snelheid. Vul een longdrinkglas met ijsgruis, schenk het mengsel erop en vul aan met ginger ale. Origineel wordt deze cocktail geserveerd met een stirrer.

  Oh! Henry!

  Zo maak je zoete, sterke whisky.
  1 persoon
  – 1 deel whisky
  – 1 deel Bénédictine
  – 2 ijsblokjes
  – ginger ale
  Neem een whiskyglas en roer daarin de Bénédictine en de whisky voorzichtig met ijs door elkaar.
  Vul aan met de ginger ale.

  Woo-woo

  1 persoon
  – 2 delen wodka
  – 2 delen perzikschnaps
  – 4 delen cranberrysap
  – ijsgruis
  Vul een gekoeld whiskyglas voor de helft met ijsgruis. Schenk hier de rest van de ingrediënten op en roer voorzichtig.

Read Full Article

Wat is er nu beter dan een heerlijke cocktail in de zomer… op een terrasje of met vrienden bij je thuis.Het is helemaal niet moeilijk om zelf cocktails te maken. Zeker een sex on the beach is kinderspel…

Ingrediënten:

* 30 ml wodka
* 30 ml peach tree
* Jus d’orange
* Cranberrysap
* Grapefruitsap
* IJsblokjes
* Eventueel een schijfje citroen

Bereiding:

Je doet een aantal ijsblokjes in een groot cocktailglas. Daarbij giet je de wodka en de peach tree.
Daarna doe je er evenveel jus d’orange, grapefruitsap en cranberrysap bij. Je vult het glas tot aan de rand.

Om het geheel af te maken kan je een schijfje citroen op de rand steken en een rietje of parasolletje.

Laat het je smaken!                                 

Read Full Article

Ooit aan de lijn gedaan of van plan dit te gaan doen? Dan ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van het zogenaamde jojo-effect. Wanneer je informatie zoekt over gewichtsverlies wordt je doodgegooid met waarschuwingen hiervoor.

Jojo – effect

Voor degenen die nog niet weten hoe het werkt: Het jojo-effect ontstaat wanneer je door (rigoreus) lijnen je metabolisme (=stofwisseling) vertraagt. Je lichaam heeft een tijdje met minder brandstof genoegen moeten nemen en heeft zijn verbruik erop aangepast door oa efficienter met de beschikbare energie om te gaan.
Ofwel: Je verbrandt minder calorieen bij dezelfde activiteiten dan voor je ging lijnen.

Resultaat: Als je weer hetzelfde eet als voor je dieet, of zelfs minder, gebruikt je lichaam niet meer alle energie (calorieën) voor je activiteiten, houdt dus wat over en slaat dit op in de vorm van vetreserve. Met andere woorden, je wordt weer dikker. Het vervelende is dat je niet alleen alle kilo’s die je met zoveel moeite hebt verloren er weer in no-time bijkrijgt, maar vaak ook een paar extra.

Eén van de redenen hiervoor is dat je lichaam efficiënter is gaan werken, een andere is dat je door het lijnen niet alleen vet, maar ook spierweefsel hebt verloren. Spierweefsel verbruikt meer energie dan vetweefsel, zowel in rust als gedurende activiteit, waardoor je na het lijnen ook echt minder calorieën nodig hebt dan ervoor.
Hoe kun je dit voorkomen?

Metabolisme verhogen

Eet 5 of 6 keer op een dag; ontbijt, lunch, diner en twee (vrouwen) of drie (mannnen) tussendoortjes. Zorg dat er minimaal 2 en maximaal 3 uur tussen eetmomenten zit.
Waarom?
Je lichaam krijgt een impuls om calorieen te verbranden als je eet, regelmatig eten voorkomt eetbuien en zorgt ervoor dat je lichaam niet overgaat op lagere verbranding vanwege dreigende hongersnood.  

Hieruit volgt direct: Sla geen maaltijden over.
Waarom?
Je lichaam gaat op een lager pitje calorieen verbranden omdat het een hongersnood aan voelt komen.

Doe aan cardiovasculaire training.
Waarom?
Cardiovasculaire training zorgt ervoor dat je lichaam snel calorieen verbrandt. Dit effect houdt aan tot een aantal uren na de training.

Doe spierversterkende oefeningen
Waarom?
Hetzelfde als bij cardiovasculaire training; je verbrandt meer calorieën. Het na-effect is bij krachttraining sterker en langduriger dan bij cardiovasculaire training.

Spierweefsel intact houden

Doe spierversterkende oefeningen.
Waarom?
Het is belangrijk je spierweefsel te onderhouden of zelfs (een beetje) toe te laten nemen. Je hoeft geen bodybuilder te worden; regelmatig eenvoudige spierversterkende oefeningen doen is genoeg. Variatie in de oefeningen zorgt ervoor dat het niet saai wordt en dat je spieren telkens op een andere manier uitgedaagd worden.

Eet direct na een training en bij voorkeur eiwitrijk voedsel.
Waarom?
Eten direct na de training voorkomt dat je lichaam alsnog spieren gaat verbranden. Eiwitrijk voedsel houdt het spierweefsel intact.

Combineer koolhydraten met eiwitten.
Waarom?

Voor de vertering van koolhydraten zijn aminozuren (uit eiwitten) nodig. Als je niet gelijktijdig deze aminozuren tot je neemt, haalt je lichaam ze uit je spierweefsel, met afbraak ervan tot gevolg.

Tot slot

Het is een open deur, maar door de verschillende ‘fancy’ diëten die tegenwoordig populair zijn zou je het bijna vergeten:

De enige manier om vet gewicht te verliezen is: minder calorieën consumeren dan verbruiken!

Onderzoek onder 200 mensen met overgewicht gedurende twee jaar heeft uitgewezen dat het daarbij niet uitmaakt of je vetarm of  koolhydraatarm eet of bepaalde combinaties maakt. Op korte termijn lijkt het effect te hebben, op lange termijn maakt het geen donder uit!

Dit artikel geeft geen toverformule voor een gemakkelijke manier van gewichtsverlies. Het zijn slechts tips die je toe kunt passen in een gezonde levenswijze. Ze toepassen zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar wanneer je ze je eigengemaakt hebt, zorgen ze er wel voor dat je gemakkelijker op gewicht blijft of gewicht verliest.

Veel succes!


 

Read Full Article

In Duitsland en in enkele andere landen zijn winterbanden in de winter al verplicht gesteld en wellicht zal het in Nederland in de toekomst ook verplicht worden. Winterbanden presteren beter dan een set zomerbanden of all season banden (4 seizoenen banden). Onder winterse omstandigheden hebben winterbanden meer grip op een droog en een nat wegdek bij lage temperaturen. Er is ook meer grip op sneeuw en ijs. Er zijn nog meer redenen waarom winterbanden beter presteren en zullen in dit artikel uitgebreid aan bod komen.

Winterbandenweetjes

 • September is de maand dat het weer tijd wordt dat de zomerbanden plaats moeten maken voor een set winterbanden.
  Uit onderzoek is namelijk gebleken dat beneden 7 Graden Celsius de soepelheid afneemt van zomerbanden. Het rubber wordt dan hard en daarom worden er dan winterbanden aangeraden. De grip op de weg moet onder alle weersomstandigheden tenslotte goed zijn.
  Winterbanden presteren ook boven de 7 Graden Celsius beter maar er wordt afgeraden om in de zomer met winterbanden te rijden want zacht rubber slijt natuurlijk vele malen sneller.
  Winterbanden hebben vaak ook een ander en dieper profiel. Vaak is het een lamellenprofiel. Het zachte rubber van de winterband laat een zaagtandvormige afdruk achter op de weg en heeft logischerwijs een betere grip dan een vrij vlakke of gladde autoband.
  Winterbanden hebben ook grotere openingen en een andere structuur.
  Een winterband is te herkennen aan een sneeuwvloksmbool en een M+S code aan de zijkant van de band. Ook hebben winterbanden standaard een code die aangeeft hoe hard er mag worden gereden met de auto. Deze code geeft de kwaliteit van de winterband aan. Deze codes zorgen dus ook voor verschillende prijsklasses.
  Autobanden worden steeds verder doorontwikkeld en daardoor wordt het verschil tussen zomerbanden en winterbanden steeds groter.
  Veel mensen denken dat all season banden even goed presteren dan winterbanden maar dat is niet waar. Eigenlijk zit een all season band qua prestaties tussen een zomerband en een winterband in.
  Winterbanden worden meestal gekozen aan de hand van de maat van de autobanden die eronder zaten toen de auto werd afgeleverd. Kies voor de beste prestaties de winterband met de smalst mogelijke breedte al zijn er wel minimale eisen voor uw auto. Des te smaller de band des te meer druk er op de ondergrond is en dat heeft een betere grip op de weg tot gevolg.
  Met name mensen die op wintersport gaan hebben belang bij winterbanden maar vergeet dan niet om ook sneeuwkettingen mee te nemen
Read Full Article

Als je een presentatie geeft in het Duits, zijn er een aantal zinnen die standaard terugkomen. Bovendien worden er hier ook signaalwoorden opgenomen, die je helpen je presentatie te structureren. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen een algemene presentatie en een presentatie waarin je een bedrijf voorstelt.

Een presentatie geven: enkele bouwstenen

 • Mein Vortrag handelt von…
 • Ich möchte Ihnen zuerst (eerst) etwas erzählen über…
 • Erstens…, zweitens…, drittens… (ten eerste, ten tweede, ten derde,…)
 • Die Grafik zeigt, dass… (de grafiek toont dat…)
 • Zum Schluss… (tenslotte)
 • Das war es. Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit (uw aandacht).
 • Gibt es noch Fragen?

Een presentatie geven over een bedrijf: enkele bouwstenen

 • Der Betrieb/die Firma/das Unternehmen befindet sich…
 • Die Firma wurde … gegründet (opgericht).
 • Die Firma ist eine Einzelfirma (eenmanszaak) / ein Familienbetrieb / eine Aktiengesellschaft (NV) / eine Gesellschaft mit beschränkter Haftung (BVBA) / eine Tochterfirma (dochteronderneming)…
 • Die Firma produziert…
 • Die Firma beschäftigt … Mitarbeiter.
 • Es gibt folgende Abteilungen:…
 • Der Umsatz beträgt … Euro
Read Full Article

Zoekt u een oplossing voor uw overtollige voorraad? Zerostock komt graag uw partijhandel opkopen. Zerostock is opkoper België en Nederland, wij zijn gespecialiseerd in het opkopen en verkopen van restpartijen, faillissementen en producten uit overproductie. Ons assortiment producten is dan ook zeer divers. Wij kopen machines, bedrijfsmeubilair, horeca inventaris, voorraden en restant partijen op. Wij zijn een betrouwbare partner voor bedrijven die voorraden en inventaris ter overname beschikbaar hebben. Zerostock ontzorgt en realiseert oplossingen.

Waarom partijhandel opkopen?

In veel magazijnen en opslagloodsen liggen vaak oude voorraden die niet meer worden gebruikt. De opslag hiervan kost geld, omdat deze ruimte vervolgens niet ingezet kan worden voor actuele voorraad waar u juist geld aan verdient. Uw dode voorraad of partijhandel opkopen door Zerostock is dan ook zeer interessant voor u. U bespaart gelijk flink op de hoge opslagkosten. Tevens biedt dit weer ruimte voor andere opslag in uw loods of voorraad magazijn.

Aanbieden van goederen

Zerostock staat bekend om het kopen van activa, inventaris, partijen en restanten. In de meest uiteenlopende categorieën kunt u terecht voor het aanbieden van partijen, van kleding tot gereedschappen van sportartikelen tot kantoor meubilair. Onze doelgroep varieert van zelfstandige winkeliers tot grootwinkelbedrijven, groothandels en fabrieken. Eigenlijk alle bedrijven die te maken hebben met voorraden en productie van non-food producten kunnen bij Zerostock terecht. Wij zijn continue op zoek naar overvoorraden, fabriekspartijen, overproducties en magazijn restanten. De opkoper België voor het opkopen van uw partijhandel.

Contacteer opkoper België

Wilt u ook uw restanten of andere producten laten opkopen? Neem dan contact op met opkoper België Zerostock. Via onze website kunt u kosteloos en vrijblijvend een waardebepaling invullen. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie. Uiteraard kunnen wij ook bij u langskomen om de goederen direct te bezichtigen. Zerostock legt aan u uit hoe partijhandel opkopen werkt en tevens ontvangt u direct een bod van ons. Zerostock hecht waarde aan een correcte en snelle afhandeling, wat uiteindelijk leidt tot een langdurige relatie. Wij dragen zorg voor het ophalen van de producten en directe betaling. Tevens houden wij rekening met afzetgebieden waar u liever niet uw producten terugziet.

Zerostock, opkoper België in elke branche en in iedere hoeveelheid.

Read Full Article

Een gloednieuwe, ambitieuze startup, meer dan enkel een energiedrankje; dat is izi69.

Voor mensen met een actieve en uitputtende routine is het drankje een levensstijl in blik. Voor investeerders is het een mooie kans om tijdens de eerste fase in te stappen en er een mooi rendement aan over te houden. Waarom investeren in izi69 een uitkomst voor u zou kunnen zijn! Veel mensen denken dat investeren enkel is weggelegd voor de rich en famous. Echter is dit verre van waar: vooral in de eerste fase van een start-up als izi69 kunt u al met een bescheiden kapitaal in een waardevol project investeren. Gezien het succes bestaat de ambitie om het merk naast nationaal, ook op internationaal niveau voort te zetten. Daarom is er in verband met de verwachtte, toenemende groei behoefte aan uitbreiding van het werkkapitaal. Het is dan ook al mogelijk om deel te nemen aan dit prachtige concept met een inleg vanaf 350 euro of bitcoins. Vooral na de vruchtbare ontwikkelingen waar het bedrijf de afgelopen tijd mee te maken heeft gehad kunt u daar vervolgens een hoop moois uit halen. Uw investering en die van uw medebeleggers wordt ingezet als werkkapitaal. Dit kapitaal wordt zo zorgvuldig mogelijk ingeschakeld zodat de bedrijfsprocessen ideaal geoptimaliseerd kunnen worden. Uw investering wordt bijvoorbeeld ingezet in het opbouwen en verder uitbreiden van partnerships met betrouwbare, gerenommeerde bedrijven, maar uw inleg kan ook een mooie bijdrage leveren aan het aantrekken van nieuw, aanstormend talent en het opleiden daarvan. Tevens geniet u van 45% belastingsvermindering op uw investering.  Voor meer informatie kunt u terecht op https://izi69.be/investeerders/.

Genoeg energiedrankjes op de markt… Wat maakt izi69 zo speciaal? izi69 is niet zomaar een energiedrankje dat makkelijk zoekraakt tussen al het andere aanbod op de markt. Zo bevat het bijvoorbeeld geen taurine, zoals dat in de meeste voorgangers op de markt wel zit. Daarnaast is ons product halal en vegetarisch goedgekeurd en bevat het drankje geen kunstmatige smaakstoffen. Het product haalt zijn energieke eigenschappen uit de açai-bes die bekend staat om de essentiële vetzuren, vitamines en mineralen waar dit kleine besje propvol mee zit! De açai-bes is extreem rijk aan voedingstoffen, waaronder bijvoorbeeld antioxidanten, die samen bijdragen aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen, de spijsvertering en contribueren bij het afvallen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Het gebruik van deze bes als basis voor een energiedrank is wat dat betreft revolutionair. Waar andere energiedrankjes vaak bijdragen aan het ontstaan en/of verergeren van hart- en vaatziekten, helpt açai deze juist te voorkomen. Ons drankje verlaagt niet alleen het cholesterol, maar kan ook helpen bij het algemene ontgiftingsproces van het gehele lichaam. Een gezonder alternatief voor het doorsnee energiedrankje Diabetes is een van de grootste bedreigingen van onze samenleving. De ziekte kan zich jaren lang in het lichaam voordoen zonder dat de patiënt het doorheeft. Voedingsmiddelen die veel suiker bevatten en dus over een hoge glycemische index beschikken moeten dan ook worden ingeperkt of geheel vermeden worden. Een ander voordeel aan de açai-bes is daarom de lage glycemische index. Voor meer informatie over de contributie van dit alternatief op de gezondheid van onze samenleving, kunt u naar https://izi69.be/producten/. Enthousiast geworden? Laat wat van u horen. We zijn benieuwd wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen!

Read Full Article

Hoe Linux instellen op me Chromebook?

De meeste chromebooks hebben sinds kort de mogelijkheid om linux te installeren. Hiermee kun je dus makkelijk Openoffice of bijvoorbeeld GIMP (gratis photoshop) op je chromebook installeren. Hierdoor kun je steeds meer dingen met je Chromebook.

Linux aanzetten op je Chromebook:

 1. Selecteer rechtsonder de tijd.
 2. Selecteer Instellingen Instellingen.
 3. Ga naar ‘Linux (bèta)’ en selecteer Inschakelen.
 4. Volg de stappen op het scherm. De installatie kan tien minuten of langer duren.
 5. Er verschijnt een terminalvenster. Je kunt Linux-opdrachten uitvoeren, meer tools installeren met de APT-pakketmanager en je shell aanpassen.

Als het installeren is gelukt krijg je het volgende icon tussen je apps te staan:

Je kunt nu starten om linux programma’s te installeren.

Hoe programma’s installeren op je Chromebook?

Als je op terminal tussen je apps hebt geklikt krijg je het volgende venster te zien:

Om nu bijvoorbeeld GIMP te installeren typ je de volgende regel in:
sudo apt-get install gimp

De installatie van GIMP gaat van start na een paar seconden wordt je gevraagd of je dit wil installeren klik dan op Y en dan enter. De installatie duurt dan een paar minuten. Naar de installatie komt GIMP tussen je apps te staan!

Hier vind je een complete lijst met programma’s die je kan installeren:
https://packages.debian.org/stable/

Gebruik dan altijd sudo apt-get install (en dan hier de programmanaam uit de lijst)

Succes met het installeren heb je vragen reageer dan hieronder!

Read Full Article

Merlot is een donkerblauwe wijndruivenras, die wordt gebruikt als een gemengde druif en voor rassenwijnen. Men denkt dat de naam Merlot een verkleinwoord is van merle, de Franse naam voor de merel, waarschijnlijk een verwijzing naar de kleur van de druif. Zijn zachtheid en “vlezigheid”, gecombineerd met zijn eerdere rijping, maakt Merlot een populaire druif voor het mengen met de strengere, later rijpende Cabernet Sauvignon, die de neiging heeft hoger te zijn in tannine.

Samen met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot is Merlot een van de primaire druiven die in Bordeaux-wijn wordt gebruikt en het is de meest geplante druif in de Bordeaux-wijngebieden. Merlot is ook een van de meest populaire rode wijnrassen op veel markten. Deze flexibiliteit heeft ertoe bijgedragen dat het een van ‘s werelds meest geplante druivenrassen is geworden. Vanaf 2004 werd Merlot geschat op de derde meest geteelde variëteit met 260.000 hectare (640.000 hectare) wereldwijd. Het aan Merlot geplante gebied is blijven groeien, met 266.000 hectare (660.000 hectare) in 2015.

Hoewel Merlot over de hele wereld wordt gemaakt, zijn er meestal twee hoofdstijlen. De “internationale stijl” waaraan veel wijnregio’s van de Nieuwe Wereld de voorkeur geven, benadrukt de late oogst om fysiologische rijpheid te verkrijgen en inktachtige, paars gekleurde wijnen te produceren die vol van body zijn met veel alcohol en weelderige, fluweelzachte tannines met intense, pruimen en braambessenfruit. Hoewel deze internationale stijl door veel Bordeaux-wijnproducenten wordt toegepast, houdt de traditionele “Bordeaux-stijl” van Merlot in dat Merlot eerder wordt geoogst om de zuurgraad te behouden en meer middellange wijnen te produceren met gematigde alcoholgehaltes met verse, rode fruitsmaken (frambozen, aardbeien) en mogelijk bladachtige, plantaardige noten.

Wijnbouw

Merlot-druiven zijn te herekennen aan hun losse trossen grote bessen. De kleur heeft minder een blauw / zwarte tint dan Cabernet Sauvignon-druiven en met een dunnere schil en minder tannines per volume-eenheid. Normaal rijpt het tot twee weken eerder dan Cabernet Sauvignon. In vergelijking met Cabernet hebben Merlot-druiven meestal een hoger suikergehalte en lager appelzuur. Ampelograaf J.M. Boursiquot heeft opgemerkt dat Merlot enkele van de beste eigenschappen van zijn moedervariëteiten leek te hebben geërfd – zijn vruchtbaarheid en gemakkelijke rijping van Magdeleine Noire des Charentes en zijn kleur-, tannine- en smaakfenolisch potentieel van Cabernet Franc.

Merlot gedijt in koude grond, in het bijzonder ijzerhoudende klei. De wijnstok heeft de neiging om vroeg te ontkiemen, waardoor hij enig risico heeft voor koude vorst en zijn dunnere huid verhoogt zijn gevoeligheid voor het wijnbouwgevaar van Botrytis bosrot. Als tijdens de bloei slecht weer optreedt, heeft de Merlot-wijnstok de neiging om coulure te ontwikkelen. De wijnstok kan ook gevoelig zijn voor valse meeldauw (hoewel hij beter bestand is tegen meeldauw dan andere Bordeaux-variëteiten) en tegen infectie door leafhopper-insectensoorten.

Waterstress is belangrijk voor de wijnstok, omdat deze meer gedijt in goed doorlatende grond dan aan de voet van een helling. Snoeien is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van de wijn die wordt geproduceerd, waarbij sommigen geloven dat het het beste is om de wijnstok “kort” te snoeien (terugsnijden tot slechts een paar knoppen). Wijnconsulent Michel Rolland is een groot voorstander van het verminderen van de opbrengsten van Merlot-druiven om de kwaliteit te verbeteren. De leeftijd van de wijnstok is ook belangrijk, met oudere wijnstokken die karakter bijdragen aan de resulterende wijn.

Een kenmerk van de Merlot-druif is de neiging om snel te overrijp te worden zodra het zijn oorspronkelijke rijpheidsniveau bereikt, soms binnen een paar dagen. Er zijn twee denkrichtingen op het juiste moment om Merlot te oogsten. De wijnmakers van Château Pétrus geven de voorkeur aan vroegplukken om de zuurgraad en finesse van de wijn en het potentieel voor veroudering het beste te behouden. Anderen, zoals Rolland, geven de voorkeur aan laat plukken en het toegevoegde fruitlichaam dat wordt geleverd met een beetje overrijpheid.

Wijnen

Als echte authentieke druivenras kan Merlot zachte, fluweelachtige wijnen met pruimensmaken maken. Terwijl Merlot-wijnen de neiging hebben sneller te rijpen dan Cabernet Sauvignon, kunnen sommige voorbeelden zich decennia lang in de fles blijven ontwikkelen. Er zijn drie hoofdstijlen van Merlot – een zachte, fruitige, zachte wijn met heel weinig tannines; een fruitige wijn met meer looistructuur; en ten slotte een gespierde, zeer looistijl gemaakt in het profiel van Cabernet Sauvignon.

Sommige van de fruittonen die gewoonlijk worden geassocieerd met Merlot zijn cassis, zwarte en rode kersen, bramen, bosbessen, boysenberry, moerbei, ollalieberry en pruim. Plantaardige en aardse tonen zijn zwarte en groene olijven, kolanoot, paprika, venkel, humus, leer, champignons, rabarber en tabak. Bloem- en kruidentonen die vaak worden geassocieerd met Merlot zijn groene en zwarte thee, eucalyptus, laurier, munt, oregano, pijnboom, rozemarijn, salie, sarsaparilla en tijm. Wanneer Merlot veel tijd in eiken heeft doorgebracht, kan de wijn tonen tonen van karamel, chocolade, kokosnoot, koffieboon, dille-wiet, mokka, melasse, rook, vanille en walnoot.

Wijn spijs combinatie

In spijs- en wijncombinaties kan de diversiteit van Merlot zich lenen voor een breed scala aan bijpassende opties. Cabernet-achtige Merlots passen goed bij veel van dezelfde dingen waar Cabernet Sauvignon goed bij zou passen, zoals gegrild en verkoold vlees. Zachtere, fruitigere Merlots (met name die met een hogere zuurgraad uit koelere klimaatregio’s zoals de staat Washington en Noordoost-Italië) delen veel van dezelfde affiniteiten voor het combineren van voedsel met Pinot noir en gaan goed samen met gerechten zoals zalm, op paddestoelen gebaseerde gerechten en greens zoals snijbiet en radicchio. Lichtgewicht Merlots kunnen goed samengaan met schelpdieren zoals garnalen of sint-jakobsschelpen, vooral als ze zijn verpakt in eiwitrijk voedsel zoals spek of prosciutto.

Merlot gaat meestal niet goed samen met sterke en blauwaderige kazen die de fruitsmaken van de wijn kunnen overweldigen. De capsaïcines van gekruid voedsel kunnen de perceptie van alcohol in Merlot accentueren en het meer looizuur en bitterder laten smaken.

Read Full Article

Taxi Luchthaven service brengt je goedkoop van Den Haag naar Schiphol. Je boekt via hun site heel makkelijk online een taxi en je zult op de gewenste tijd opgehaald worden. 

Taxi naar Schiphol

Reizen naar andere landen is ontzettend leuk. Of het nou voor vakantie of voor werk is, wanneer u onderweg moet naar een ander land is het prettig om te weten dat de reis georganiseerd en geregeld is. Bij Taxi Luchthaven Service zorgen wij ervoor dat u veilig en op tijd op Schiphol aankomt en dat u ook weer opgehaald wordt bij thuiskomt. Wij nemen de zware koffers van u over, zodat u niet hoeft te tillen en onderweg naar Schiphol alvast kan denken aan de reis. Wij halen u persoonlijk op in de regio Den Haag en brengen u bij terugkomst ook weer thuis. Daar helpen we u nog mee met het tillen van uw spullen, zodat u rustig aan kunt bijkomen van het gereis. Slaap gerust in de taxi om van uw jetlag af te komen en uitgerust thuis aan te komen. Wij staan voor u klaar!

Mogelijkheden voor vervoer tussen Schiphol en Den Haag

Wij hebben diverse mogelijkheden voor luchthavenvervoer tussen Schiphol en Den Haag. Uiteraard hebben we de traditionele luxe taxi, maar indien u met een groep moet reizen, is het gemakkelijker om een taxibusje te bestellen. Hiervoor rekenen wij 25% toeslag. De kosten voor het brengen en ophalen tussen Den Haag en Schiphol varieert tussen €55,- en €60,- per taxi. Wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op via 070 250 1428Natuurlijk kunt u ook direct een taxi boeken 

Read Full Article