Blog

Brussel, de hoofdstad van België en tevens het politieke hart van de Europese Unie, is een stad waar geschiedenis, kunst en moderniteit samensmelten. Deze dynamische metropool staat bekend om zijn gastronomische geneugten, prachtige architectuur en levendige internationale sfeer. In dit artikel verkennen we de niet te missen hoogtepunten van Brussel, die zowel voor de eerste keer bezoeker als de doorgewinterde reiziger fascinerend zullen zijn.

Het Atomium: Een Icoon van Moderniteit

Een van de meest herkenbare symbolen van Brussel is het Atomium. Dit unieke gebouw, ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1958, stelt een ijzermolecuul voor, vergroot 165 miljard keer. Het Atomium biedt een panoramisch uitzicht over de stad en huisvest tentoonstellingen die wetenschap, design en maatschappij met elkaar verbinden. Een bezoek aan dit futuristische monument is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de naoorlogse Europese geschiedenis en architectuur.

De Grote Markt: Een Architectonisch Meesterwerk

Het kloppende hart van Brussel is ongetwijfeld de Grote Markt, omringd door opulent versierde gildehuizen, het indrukwekkende Stadhuis en het Broodhuis. Deze UNESCO werelderfgoedlocatie wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld. Vooral ‘s avonds, wanneer de gebouwen sfeervol zijn verlicht, komt de magie van de Grote Markt tot leven. Het plein is ook het toneel van talrijke culturele en historische evenementen, waaronder het beroemde bloementapijt dat elke twee jaar wordt aangelegd.

Het Koninklijk Paleis en het Warandepark: Een Koninklijke Uitstraling

Het Koninklijk Paleis van Brussel, met zijn klassieke façade, is een ander niet te missen monument. Hoewel het niet de residentie van de koning is, wordt het gebruikt voor officiële ceremonies en staatsaangelegenheden. In de zomermaanden is het paleis open voor publiek, waardoor bezoekers een kijkje kunnen nemen in de prachtige staatszalen. Tegenover het paleis ligt het Warandepark, het oudste openbare park van Brussel, dat een perfecte plek biedt voor een ontspannen wandeling.

Kunst en Cultuur in het Hart van Europa

Brussel is een paradijs voor liefhebbers van kunst en cultuur. Het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken, van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Voor de stripboekenfans is het Belgisch Stripcentrum een verplichte stop; België heeft immers een rijke traditie in de stripkunst, met beroemde personages zoals Kuifje en de Smurfen.

Brussel is een stad die je met open armen ontvangt en waar elke hoek een nieuwe ontdekking biedt. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, gastronomie of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, Brussel heeft voor elk wat wils. De mix van culturele invloeden, de vriendelijke inwoners en de prachtige bezienswaardigheden maken van Brussel een unieke bestemming in Europa. Een bezoek aan deze boeiende stad is een ervaring die je lang bij zal blijven, een plek waar elke straat en elk plein zijn eigen verhaal vertelt.

Read Full Article

Boekarest, de bruisende hoofdstad van Roemenië, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Van schilderachtige parken tot indrukwekkende historische monumenten, de stad biedt een unieke mix van traditioneel en modern. In dit artikel nemen we je mee langs de beste plekken in Boekarest die je absoluut moet bezoeken.

Het Paleis van het Parlement: Een Architectonisch Wonder

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Boekarest is ongetwijfeld het Paleis van het Parlement. Dit gigantische gebouw, gebouwd tijdens het regime van Nicolae Ceaușescu, is het op een na grootste administratieve gebouw ter wereld, na het Pentagon in de Verenigde Staten. Met meer dan 1.000 kamers verspreid over 12 verdiepingen, is het een adembenemend voorbeeld van communistische grandeur. Rondleidingen door het paleis bieden een uniek inzicht in de Roemeense geschiedenis en architectuur. Het uitzicht vanaf het balkon over de stad is fenomenaal en mag je zeker niet missen.

De Oude Stad: Een Dompeling in Geschiedenis en Cultuur

De oude stad, of Lipscani, is het hart en de ziel van Boekarest. Deze historische wijk staat vol met smalle geplaveide straatjes, charmante boetieks, traditionele restaurants en levendige bars. De oude stad is een geweldige plek om de Roemeense cultuur te ervaren, van het proeven van lokale delicatessen tot het verkennen van historische bezienswaardigheden zoals de Stavropoleos Kerk, het Nationaal Museum van de Roemeense Geschiedenis en het Curtea Veche, het oude vorstelijke hof. Een wandeling door deze wijk voelt als een stap terug in de tijd.

Herastrau Park: Een Oase van Groen

Herastrau Park, officieel King Mihai I Park genoemd, is het grootste park in Boekarest en een perfecte plek voor ontspanning en recreatie. Gelegen rondom het Herastrau-meer, biedt dit uitgestrekte park een scala aan activiteiten zoals boottochten, fietsverhuur en schilderachtige wandelpaden. Het park herbergt ook het Dorpsmuseum, een openluchtmuseum dat de traditionele Roemeense landelijke architectuur tentoonstelt. Een bezoek aan Herastrau Park is een uitstekende manier om te ontsnappen aan de stadsdrukte en te genieten van de natuur.

Het Roemeens Atheneum: Het Hart van de Roemeense Muziek

Het Roemeens Atheneum, een prachtig concertgebouw in het centrum van Boekarest, is een icoon van de Roemeense cultuur. Dit elegante gebouw, gebouwd in neoklassieke stijl, is de thuisbasis van de George Enescu Philharmonic en speelt een centrale rol in het culturele leven van de stad. Het interieur, met zijn weelderige gouden versieringen en indrukwekkende fresco’s die belangrijke momenten uit de Roemeense geschiedenis uitbeelden, is adembenemend. Een concert bijwonen in het Atheneum is een onvergetelijke ervaring die je onderdompelt in de rijkdom van de Roemeense muziektraditie.

Boekarest, met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en prachtige bezienswaardigheden, is een stad die je zeker moet bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of culinaire ervaringen, de Roemeense hoofdstad heeft voor ieder wat wils. De plekken die we hebben uitgelicht zijn slechts het begin van wat deze prachtige stad te bieden heeft. Een bezoek aan Boekarest is een avontuur dat je niet snel zult vergeten, een stad waar het verleden en het heden samenkomen in een fascinerende mix van schoonheid en traditie.

Read Full Article

OnlineSokken.com is dé ultieme bestemming voor elke sokkenliefhebber. Met een indrukwekkend assortiment dat reikt van dagelijkse basics tot exclusieve designerpatronen, biedt deze online winkel een ongeëvenaarde collectie sokken voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Of je nu op zoek bent naar comfortabele sportsokken, stijlvolle kantoorsokken of unieke, opvallende designs voor een speciale gelegenheid, OnlineSokken.com heeft het allemaal.

De website onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijke navigatie en gedetailleerde productbeschrijvingen, waardoor het vinden van de perfecte paar sokken een fluitje van een cent is. Naast de brede selectie, staat OnlineSokken.com bekend om zijn commitment aan kwaliteit. Alleen de beste materialen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat elke sok niet alleen fantastisch staat, maar ook uiterst comfortabel zit en lang meegaat.

Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij OnlineSokken.com. Dit blijkt niet alleen uit de zorgvuldige selectie van producten, maar ook uit de uitstekende klantenservice. Met snelle levering, eenvoudige retourprocedures en een behulpzame klantenservice is shoppen bij OnlineSokken.com een gegarandeerd plezierige ervaring.

Of je nu een sokkenverzamelaar bent of simpelweg op zoek naar een paar comfortabele, duurzame sokken, OnlineSokken.com is de ideale online winkel voor jou. Laat je verrassen door de diversiteit en kwaliteit van onze collectie en voeg wat extra flair toe aan je sokkenlade met onze unieke designs en kleuren. Bezoek ons nu op www.onlinesokken.com en stap in de wereld van eindeloze sokkenmogelijkheden!

Read Full Article

 Een goede, doordachte IT-architectuur is ontzettend belangrijk voor je organisatie. Toch wordt het in menig bedrijf nog wel eens als ondergeschoven kindje gezien. Zonde, vinden wij. In deze blog lees je waarom IT-architectuur zo belangrijk is en waaraan het volgens onze IT-experts moet voldoen.  

Gevolgen ontbreken van een duidelijke architectuur  

In december 2021 werd de IT-wereld opgeschrikt door het log4j beveiligingslek. Techniek had hier niet zomaar een oplossing voor, dus waren organisaties gedwongen om diensten uit de lucht te halen. Dit was geen makkelijke beslissing, maar wat het nog erger maakte, is dat vele organisaties niet wisten welke andere diensten hiermee ook geraakt zouden worden. 

Een ander probleem dat nu veel speelt is ransomware. Om hier preventieve maatregelen tegen te kunnen nemen, moet er wel inzicht zijn in de potentiële risico’s. Gaat het toch mis en wordt een systeem gegijzeld, dan is het voor de recovery belangrijk dat er inzicht is hoe de omgeving eruit zou moeten zien.  

Zonder namen te noemen, hebben we meegemaakt dat er bij een organisatie systemen niet hersteld konden worden, omdat er gewoon geen idee was wat het systeem deed. Een goede IT-architectuur, vastgelegd in een document, is dus onmisbaar.  

IT-architectuur is de basis van je IT-landschap 

De IT-architectuur is de basis van je IT-landschap. Vergelijk het met het bouwen van een huis: zonder goede bouwtekening wordt het geen succes. Je kunt geen wolkenkrabber bouwen op de fundering van een tussenwoning. Een goed IT architectuur-document helpt je de juiste fundering te leggen voor je ICT-systemen.  

De vier componenten   

Een goede IT-architectuur is opgebouwd uit vier componenten: de business, de gebruikersorganisatie, IT zelf en security en compliance. Deze vier elementen zijn in het ideale geval goed met elkaar in balans.  

De business-organisatie 

De business-component is verantwoordelijk voor het nemen van de beslissingen. Welke functionaliteiten hebben we nodig? Welke behoefte is er binnen de organisatie? En tegen welk budget mag dat gerealiseerd worden? Het is belangrijk om de IT-oplossingen goed te checken met deze stakeholders binnen een project.  

De gebruikersorganisatie  

De tweede component is de gebruikersorganisatie. Dit zijn de personen die uiteindelijk met de bedachte oplossingen moeten werken. Is het wel gebruiksvriendelijk genoeg? Moeten er trainingen worden aangeboden om mensen met een nieuwe oplossing te leren werken? Gaat deze groep de oplossing niet gebruiken, dan heb je uiteindelijk nog niets.  

De IT-organisatie 

Dan is er de IT zelf. Het product moet beheerd worden. Kan IT het implementeren? Is het niet te complex en past het in het huidige landschap? Wanneer je bijvoorbeeld een complete Microsoft-omgeving hebt draaien en je wilt daar Linux-producten bijzetten, kan het zijn dat de beheerorganisatie dat niet omarmt. Dat moet dus getoetst worden bij IT.  

Security en compliance 

De laatste component is security en compliance. Hoe zorgen we dat het product veilig is? En hoe zegt de wetgeving dat het eruit moet zien? Daarbij gaat het dus om het beveiligen van de systemen en het voldoen aan wettelijke eisen.  

Het IT architectuur-document  

In een goed IT architectuur-document staan deze componenten beschreven én is duidelijk aangegeven waarom er voor bepaalde oplossingen gekozen is. Dat is belangrijk om mensen in de organisatie mee te krijgen in het waarom van bepaalde keuzes. Zo creëer je begrip en draagkracht.  

Een goede balans tussen de vier componenten 

In de ideale situatie zijn deze vier componenten dus goed met elkaar in balans. Maar, in de praktijk zal de ene component vaak meer aandacht krijgen dan de andere. De laatste tijd zien we bijvoorbeeld dat security erg belangrijk is voor organisaties. Maar, dat kan ook doorslaan. Te veel veiligheidsmaatregelen kan weer leiden tot verminderde gebruiksvriendelijkheid. Dan slaat de balans dus door naar de component security, en dat gaat ten koste van de component van de gebruikersorganisatie. Natuurlijk is veiligheid belangrijk, maar het moet wel werkbaar zijn. 

Een voorbeeld: wanneer een directeur van een organisatie liever zijn privé macbook gebruikt en alle (belangrijke) data lokaal opslaat, heb je niet alleen een ontevreden gebruiker, maar haal je ook je security onderuit.  

Uitwerking van architectuur in roadmaps 

Iedere organisatie is in ontwikkeling en ook techniek ontwikkelt zich continu. Daarom zal het IT-landschap ook continu mee moeten bewegen. Als IT wil je geen nee zeggen tegen de ontwikkelingen, en daarmee tegen je organisatie. 

Maar, ontwikkelingen kosten geld en geen enkele organisatie heeft onbeperkt tijd en geld.  

Dus zullen er roadmaps opgesteld moeten worden. Hiermee kan de organisatie samen met IT vaststellen wat de komende jaren met het IT-landschap moet gaan gebeuren en zorgen dat er voldoende financiële middelen beschikbaar worden gemaakt.  

Dat kun je doen met een vijf-jaren roadmap en een drie-jaren roadmap.  

De vijf-jaren roadmap is een visie voor de toekomst. Het is een stip op de horizon: waar wil je qua IT naartoe? Dit is niet altijd een realistische visie, want de omstandigheden en technische mogelijkheden zijn over vijf jaar waarschijnlijk sterk veranderd. Toch is het belangrijk om wel een visie te hebben van waar je naartoe wilt bewegen.  

Een meer concreet plan maak je dan in de drie-jaren roadmap. Daarin beschrijf je bijvoorbeeld per jaar welke IT-componenten je gaat vervangen, of wat je in een bepaalde periode gaat aanpakken. Zo werk je gefaseerd aan het up-to-date houden van je IT-architectuur en kun je op de juiste momenten budgetten vrijmaken bij de business-organisatie om dat te realiseren. Zo’n drie-jaren roadmap moet je jaarlijks updaten. Dit past goed bij de meeste organisaties, waar vaak jaarlijks het budget voor het komend jaar wordt vastgesteld. 

Hulp nodig bij het inrichten van je IT-architectuur? 

Hello Professionals is met meer dan 20 jaar ervaring gespecialiseerd in het samenbrengen van professionals en opdrachtgevers. Dus, heb je hulp nodig bij het neerzetten en inrichten van je IT-architectuur, dan gaan we samen op zoek naar een oplossing die het beste bij je past. Tijdelijk inhuren op basis van detachering, uitzenden, overname na een periode van inhuren of direct in vaste dienst. 

Met een groot netwerk in ICT-professionals weet Hello Professionals snel de beste match te maken.  

Geïnteresseerd in een IT-architectuur Health Scan? Neem dan contact met Hello Professionals voor meer informatie. 

Read Full Article

Cabernet Sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie van rode wijn. DNA onderzoek uitgevoerd in Californië in 1997 bevestigde dat Cabernet Sauvignon ontstaan is door een genetische kruising van de Cabernet Franc en Sauvignon Blanc.

Cabernet Sauvignon uit Kroatië

Cabernet Sauvignon domineert de wereldwijde wijnmarkt met een breed scala aan stijlen en betaalbaarheid. Het sap is zeer aromatisch. In een typische Cabernet Sauvignon wijn ruikt en proeft u naast zwarte bessen ook groene paprika, pure chocolade en munt. In de geur komen speciaal viooltjes, cederhout (sigarenkistjes) en potloodslijpsel naar boven.

Typisch karakter

De wijnen van de Cabernet Sauvignon hebben veel karakter en de typische smaak van zwarte bessen (cassis) en een aroma van groene paprika. Een bijzonderheid van het ras is dat onder heel uiteenlopende klimaat- en bodemcondities de geur en de smaak van de wijn onmiskenbaar blijven. Als maaltijdbegeleider is de Cabernet Sauvignon heel geschikt bij gebraden rund- of lamsvlees met donkere sauzen.

Al meer dan 200 jaar is de Cabernet Sauvignon druif de rode basisdruif van de Medoc. Hij is van origine een kruising van de Cabernet Franc met de Sauvigon blanc. Hij past zich gemakkelijk aan, mits aangeplant op land dat vroeg in het jaar opgewarmd wordt door de zon. De Cabernet Sauvignon druif is een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil.

Cabernet Sauvignon uit Australië

Na Shiraz zijn Cabernet Sauvignon en Merlot de meest aangeplante rode druivensoorten Down Under. De meeste van hun Cabernets zijn vermengd met Merlot, en als er op dit moment een land ter wereld is dat Franse en Amerikaanse producenten een run voor het geld geeft als het op Cabernet aankomt, dan is het Australië.

Synoniemen

Cabernet Sauvignon wordt meestal goed geschreven. Er zijn voor deze druif / wijn nog tientallen andere namen bedacht, bijvoorbeeld Cabernet Rouge.

Read Full Article

In de stad Koprivnica , gelegen in het noordwesten van Kroatië , vlakbij de grens met Hongarije, vindt medio juni het eerste Kroatische Festival van Recreatieve Fietsers plaats.

Tweedaags festival

Tijdens het tweedaagse festival, georganiseerd door de Kroatische Vereniging voor Recreatieve Sporten en de in Koprivnica gevestigde Biciklin Oldtimer Club, worden enkele duizenden bezoekers verwacht, recreatieve fietsers uit heel Kroatië en uit de buurlanden, en naast de rit, waarin gelicentieerde deelnemers niet deelnemen, bereiden de organisatoren een uitstekend vrijetijdsprogramma voor, waaronder een oude fietsenbeurs en een rondetafel over recreatief fietsen.

Koprivnica-Križevci County heeft een werkelijk uitstekende 84 kilometer lange fietsroute genaamd de “Drava Route”. De route strekt zich uit van de monding van de rivier de Mura, die de rivier de Drava binnengaat in de buurt van de stad Legrad en de Drava volgt naar de stad Pitomaca. De hele lengte is gemarkeerd, zodat het gemakkelijk is om je weg te vinden, waardoor het ideaal is voor gezinsuitjes en recreatie.

Landschapsroute

De route vermijdt lange stukken van hetzelfde landschap en loopt niet alleen door de hoofdstraten van de lokale steden, maar gaat ook naar velden en bossen en gaat door afgelegen dorpjes. Daarnaast slingert het zich een weg door het wereldberoemde dorp Hlebine, de bakermat van de Kroatische nadve-schilderkunst en, terwijl het langs het meer van Šoderica en langs de rivier de Drava loopt, biedt het fietsers de kans om te zwemmen of te genieten van een picknick in natuur.

Rondom de stad Koprivnica ligt de 75 kilometer lange “Koprivnica-route” met nog eens ongeveer 50 kilometer bewegwijzerde paden in de stad zelf, waarmee Koprivnica tot de Europese topsteden behoort wat betreft kilometers fietsroutes per bevolking.

Koprivnica

Met dit niveau van infrastructuur is Koprivnica een uitstekend recreatiegebied waar de deelnemers aan het festival de pittoreske regio Podravina kunnen leren kennen.

Elke deelnemer krijgt een fietsgids en kan zijn eigen route kiezen, en degenen die goede resultaten boeken, hoewel niet de focus van het festival, zullen speciale prijzen en eervolle vermeldingen krijgen.

Met de organisatie van het eerste Festival van Recreatieve Fietsers heeft Koprivnica opnieuw de titel van de beste fietsstad van Kroatië bevestigd. De onthulling vorig jaar van een monument voor de fiets markeerde symbolisch het Jaar van de Sport van de Verenigde Naties.

Geniet van de wijnroutes

Je fietstocht kun je nog aangenamer maken door het te combineren met een van de tientallen prachtige Kroatische wijngaarden en daar een van de lokale Kroaische wijnen te proeven zoals de witte wijnen PosipGrasevinaPinot Grigio, de gebalanceerde wijn uit Istrië de Malvazija of de rode wijnen Plavac MaliFrankovkaCabernet Sauvignon of de smaakmaker uit Istrië de Teran.

Read Full Article

Als je je afvraagt ​​of het de moeite waard is om de winter door te brengen in Kroatië – ons antwoord is volmondig ja! Van de kerstmarkt van Zagreb (misschien wel een van de beste in de Balkan) tot de skigebieden van Gorski Kotar tot de rustige, toeristenvrije stranden, er zijn talloze dingen te doen in Kroatië in de winter – we hebben er aantal op een rijtje gezet .

 

Wat te doen in Kroatië in de winter

De kerstmarkt van Zagreb is een van de beste en meest geliefde kerstmarkten in Europa – hij werd drie keer uitgeroepen tot de beste en versloeg een behoorlijk stevige concurrentie. Geniet van heerlijke authentieke Kroatische wijn zoals de rode wijn Plavac Mali of  de witte wijn Posip en Grasevina.

Je vindt ook kleinere maar even vrolijke takken van de adventsviering op het Europese plein, het Koning Tomislav-plein en het Zrinjevac-park. Dit jaar loopt de kerstmarkt van Zagreb van 29 november 2022 tot 2 januari 2023 – dus je hebt meer dan een maand om al je boodschappen, eten en ontdekken te doen.

Vang een prachtige zonsondergang zonder mensen
Pak je warm aan, pak een thermoskan vol hete thee of koffie (of glühwein als je dat liever hebt!), en picknick op het strand terwijl je naar de zonsondergang kijkt voor een magisch en privémoment.

Een van de beste dingen van een bezoek aan Kroatië buiten het seizoen is dat je de drukte kunt vermijden die normaal gesproken hoort bij een land dat ongeveer 20 miljoen toeristen per jaar ziet.

Hoewel je zeker niet wilt zwemmen in de winter, met watertemperaturen van rond de 13-16°C in januari, zal dat niets wegnemen van de prachtige zonsondergangen die je volledig mensenvrij kunt aanschouwen.

Ski naar hartenlust in een van de winterresorts van Kroatië

Er zijn verschillende prachtige skigebieden in Kroatië die geschikt zijn voor vrijwel elk type reiziger, van luxezoekers tot gezinnen tot actieve avonturiers.

Het grootste aantal skigebieden is te vinden in Gorski Kotar – de “groene longen” van Kroatië die elke winter in een sneeuwwonderland veranderen – maar u kunt een op de kerstmarkt gerichte stedentrip combineren met wat skiplezier door een bezoek te brengen aan het skigebied van Sljeme, op slechts ongeveer 15 kilometer of 30 minuten rijden van Zagreb.

Zie een buitenaards ijzig landschap in Plitvice National Park

Hoewel de nationale parken van Kroatië in de zomer geliefd (en buitengewoon druk) zijn, moet u een bezoek in de winter niet uitsluiten – vooral als het de laatste tijd koud genoeg is geweest om de watervallen te laten bevriezen, wat een magisch gezicht is. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik bevroren watervallen zag in het verre noorden van Zweden – het was werkelijk adembenemend.

Kroatië heeft veel watervallen , maar Plitvice National Park zal waarschijnlijk de mooiste landschappen hebben vanwege de hogere ligging en hogere watervallen.

De combinatie van turkooisblauw water dat eruitziet als een edelsteen, bleke babyblauwe bevroren watervallen en witte ongerepte sneeuw is ongelooflijk: ik kan me nauwelijks een ander winterlandschap voorstellen dat mooier is.

 

Waar te verblijven in Kroatië

Hier zijn onze aanbevelingen voor waar te verblijven in Dubrovnik. We zijn bezig met het maken van uitgebreide gidsen over waar te verblijven in andere Kroatische steden, maar voor nu raden we aan om Booking zo vroeg mogelijk te bezoeken, aangezien dit een populaire tijd is om te bezoeken. Dit zijn enkele van de plaatsen die we u aanraden te controleren.

 

Read Full Article

Naarden, 7 januari 2022 – Elk jaar komt Hello Professionals met de nieuwste IT-arbeidsmarktmonitor. In 2021 zijn dit de opvallendste ontwikkelingen: ondanks COVID-19 uitbraak in 2021 geen daling in aantal IT-vacatures, merendeel van IT-managers staat niet open voor Engelstalige IT-professionals, jaarsalaris IT-professionals stijgt langzaam door en de arbeidsmarktactiviteit bereikt een dieptepunt.

Ondanks COVID-19 uitbraak, in 2021 een verdere stijging in het aantal nieuwe IT-vacatures

In 2021 heeft de COVID-19 crisis geen grote gevolgen gehad op de IT-arbeidsmarkt. Sterker nog, de vraag naar IT-professionals bleef groeien. Waar in 2020 er nog 30.422 IT-vacatures online werden gezet, is dit in 2021 gestegen naar 39.246. Een stijging van bijna 9.000 IT vacatures.

De meeste nieuw geplaatste IT-vacatures werden in 2021 gepubliceerd in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Ten opzichte van 2020 is hier geen verandering te zien.

Merendeel van de IT-managers staat niet open voor Engelstalige IT-professionals

Uit eigen onderzoek, afgenomen bij 100 IT-managers, blijkt dat merendeel van de IT-managers niet openstaat in het aannemen van IT-professionals die de Nederlandse taal niet vaardig zijn. De IT-managers hanteren een harde eis aan de Nederlandse taal.

Salaris belangrijkste drijfveer voor IT-professional tijdens overstap naar nieuwe baan

In 2021 was de top drie belangrijkste drijfveren van de IT-professional om over te stappen van baan; een goed salaris, betere reistijd en werkinhoud. De top drie wordt gevolgd door een vast contract en de werksfeer. Hier is geen wijziging ten opzichte van 2020.

De afgelopen 2 jaar is er veel thuis gewerkt en zijn reistijden drastisch verkort door minder files. Hierdoor is de reisbereidheid het afgelopen jaar van de IT-professional voor een enkele reis gestegen naar gemiddeld 46 minuten.

Stijging van 11% in salaris

Ondanks dat het aanbod in IT-professionals laag is en de vraag naar IT-professionals groot is, is er geen grote verandering in het jaarsalaris van de IT-professional in vergelijking met 2020. In 2020 was het gemiddelde jaarsalaris van de IT-professional € 49.500 en in 2021 was het maar € 500 lager, namelijk €49.000. Echter als er gekeken wordt naar de jaren ervoor is er een stijgende lijn te zien. In vergelijking met 2016, waar het gemiddeld jaarsalaris nog € 44.500 was, is het gemiddeld jaarsalaris van de IT-professional met ruim 11% gestegen.

IT-professionals die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan daalt verder

Eind 2021 is de arbeidsmarktactiviteit in vergelijking met begin 2021 nog verder gezakt. Waar begin 2021 het aantal actief zoekende IT-professionals nog 8% bedroeg, is dit eind 2021 gezakt naar nog maar 5%. Het aantal latent zoekende IT-professionals bedraagt eind 2021 55% en het aantal niet zoekende 40% van de arbeidsmarkt.

De actief zoekende IT-professional gebruikt in zijn zoektocht naar een nieuwe baan het meest LinkedIn. De top 3 wordt compleet gemaakt door Indeed en Monsterboard. Verdere vaak gebruikte websites in de baanzoektocht zijn Nationale Vacaturebank en Google.

Intermediair sneller dan directe werkgever

Het afgelopen jaar verdubbelde de tijd om een IT-vacature in te vullen naar gemiddeld 35 dagen bij de directe werkgever, de intermediairs deden dit gemiddeld 5 dagen sneller met 30 dagen.

10% meer vraag naar medior IT-ers in 2021

In vergelijking met 2020 is er in 2021 een stijging van 10% in de vraag naar medior IT-professionals met 5-10 jaar werkervaring. Deze stijging is onlosmakelijk verbonden met de dalende vraag naar junior IT -professionals met 0-5 jaar werkervaring. Doordat gebruikers steeds zelfredzamer worden en de “simpele” processen verder geautomatiseerd worden is de verwachting dat deze trend zich zal voortzetten in 2022.

Over Hello Professionals

Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij de IT-partner in het samenbrengen van IT-professionals en opdrachtgevers. Hello Professionals heeft een team van de beste IT’ers in vaste dienst. Voor specifieke projecten hebben we toegang tot een groot interim netwerk waardoor we altijd de juiste kennis kunnen inzetten. Bij Hello Professionals gaat kwaliteit, verwachtingsmanagement en klantgerichtheid hand in hand met persoonlijke aandacht, vertrouwen en oprechte interesse in elkaar.

Meer weten?

Neem contact op met Maarten Cobelens, maarten@hello-professionals.nl of 06-26104002. Of neem een kijkje op onze website: https://www.hello-professionals.nl/. Benieuwd naar de IT-arbeidsmarktmonitor van het derde kwartaal van 2021? Ga dan naar: https://hello-professionals.nl/it-arbeidsmarktmonitor-q3-2021/.

NB: Resultaten zijn tot stand gekomen met eigen onderzoek, Jobdigger data en Google Trends

NB: Cijfers zijn tot stand gekomen op het volgende zoekprofiel: helpdeskmedewerker, systeembeheerder, netwerkbeheerder, engineer, developer, projectleiding ict; directe werkgevers.

Read Full Article

De culinaire tradities van Kroatië hebben invloeden uit vele andere culturen, waaronder Italië, Oostenrijk, Hongarije en de Balkan. Je vindt rijk voedsel in het noorden, gerechten met truffels in Istrië en zeevruchten langs de kust. Zagreb is een paradijs voor markten en moderne gerechten, en verschillende wijnregio’s beslaan bijna het hele land. U kunt op truffeljacht gaan, olijfolie proeven of oesters pellen, en dat alles onder het genot van unieke erfgoedwijnsoorten die gedijen op de ruwe bodem van Kroatië.

Kroatië heeft een rijke culturele geschiedenis, die een grote invloed heeft op de culinaire scene. Met zoveel kustlijn domineert natuurlijk zeevruchten, maar je kunt ook een overvloed aan markten en moderne gerechten vinden in de hoofdstad van het land, Zagreb , plus stevig eten beïnvloed door de Oostenrijkse en Hongaarse dagen. Drink rakija met de lokale bevolking, verken boerderijen en biodynamische wijnen en ontdek gerechten die je alleen in het prachtige Kroatië kunt vinden.

Typisch Kroatisch?

De Kroatische keuken is allesbehalve eendimensionaal. Maar is iets “typisch” Kroatisch? Hoewel elke regio zijn eigen culinaire hoogtepunten biedt, zijn er twee hoofdingrediënten die hen verenigen: vis en vlees – een feit waar alle vakantiegangers het over eens kunnen zijn. Een gerecht zonder welk een vakantie in Kroatië niet is compleet is de geliefde cevapcici. Deze gegrilde buizen van gehakt worden beschouwd als het nationale gerecht bij uitstek in Kroatië.

Vegetariërs en veganisten zullen ook niet met lege magen blijven zitten. Van hartige groentestoofschotels tot spinazie of met aardappelen gevulde knoedels, de Kroatische keuken is een echte traktatie voor iedereen, en ook nog eens erg gezond. Gestoomde groenten, zeevruchten en veel olijfolie helpen je niet alleen om een ​​slank figuur te houden, maar kalmeren ook je geest en ziel. Je hoeft je niet schuldig te voelen. In Kroatië halen de meeste restaurants hun ingrediënten ook van de vele wekelijkse markten in de omgeving – 100% biologisch!

Steden en eten

Hoewel stadsverkenning meestal architectuur en monumenten omvat, staat eten centraal in Kroatië. Verken een deel van de unieke culinaire cultuur van het land tijdens een bezoek aan steden als Split en Zagreb.

Wijn proeven

Met vier verschillende wijnregio’s die bijna het hele land beslaan, is wijn een belangrijk cultureel onderdeel in Kroatië. Enkele van de meest interessante erfgoedvariëteiten komen uit Dalmatië, waar de ruige kust rotsachtige vulkanische bodems en intens zonlicht vermengt om unieke en robuuste smaken te creëren.

Verken Korčula op de fiets, stop om schilderachtige vergezichten te bekijken, ontspan op de peddelstranden en proef een aantal van de beste wijnen van Kroatië. Korčula staat bekend om twee erfgoeddruiven die goed groeien op de rotsachtige bodem van het eiland: Grk witte wijn en Plavac Mali rode wijn. Vanwege de zwaardere omstandigheden op het eiland heeft de wijn uitgesproken smaken die geliefd zijn bij de lokale bevolking en bezoekende wijnliefhebbers. Nadat u een paar variëteiten heeft geproefd, gaat u zitten voor een maaltijd en sluit u uw dag ontspannend op het strand af.

Wijnproeverij en lunch in de buurt van Klis Fortress

Ontdek oude ruïnes en proef de wijn rondom Klis Fortress. Na het verkennen van het 2000 jaar oude Klis-fort in de buurt van Split, kunt u genieten van de tijd in de omliggende wijngaarden . Het fort heeft in de loop van de geschiedenis vele doelen gediend, meestal als een bolwerk om de heersers van de regio te beschermen, waaronder de Illyrische stam, de Romeinen en verschillende Kroatische koningen. Vanwege het belang ervan, omringen veel heuvelachtige wijngaarden het fort, en u zult genieten van een traditionele Kroatische lunch en wijnproeverij bij een van hen.

Konavle wijnproeverij

Ontdek de unieke erfgoedvariëteiten die te vinden zijn in de traditionele regio Konavle. Een van de meest geliefde wijngebieden van het land is Konavle , dat zich ten zuiden van Dubrovnik uitstrekt tot aan de Montenegrijnse grens, ingeklemd tussen de bergen en de zee. Je bezoekt drie door een familie gerunde wijnmakerijen, waaronder Crvik, Ljubić en Karaman om bekroonde variëteiten te proeven. Geniet van verschillende soorten rood, wit en rosé, plus dessertwijnen, kruidenlikeuren en traditionele gerechten.

Read Full Article

Vinificatie is het proces waarbij druiven in wijn worden veranderd. Druiven hebben van nature alles wat nodig is om wijn te maken en in natuurwijn zijn rijpe biologische druiven het enige ingrediënt. Dit is zowel het geval bij witte wijn en rode wijn.

Bij conventionele wijnbereiding worden grote aantallen additieven gebruikt om dit proces te versnellen en te beheersen, en om een ​​veilig, voorspelbaar product te garanderen.

Overzicht
Centraal in het proces staat de fermentatie, de omzetting van de natuurlijke suikers van de druif in alcohol en kooldioxide.

Vinificatie kan grofweg worden onderverdeeld in wat er voor, tijdens en na de fermentatie gebeurt. Hieronder een korte schets van de belangrijkste punten.

Voor fermentatie
Oogsten
Best met de hand gedaan, meestal machinaal.

Verpletteren/persen
De schil van de druiven wordt gebroken om de suikerachtige sappen vrij te maken en ze bloot te stellen aan de gisten voor fermentatie.

Fermentatie
Er zijn over het algemeen twee soorten gisting in wijn, die al dan niet gelijktijdig kunnen plaatsvinden.

Primaire gisting
De omzetting van de opgeslagen suikers van de druif in alcohol en koolstofdioxide. Uitgevoerd door gisten.

Malolactische fermentatie
De omzetting van appelzuur in melkzuur en kooldioxide. Dit verandert de smaak van de wijn, maar heeft geen invloed op het alcoholgehalte.

Na fermentatie
Rijping
Wijnen kunnen tot drie jaar in vaten worden gerijpt voordat ze worden gebotteld voor vrijgave.

Verduidelijking
Conventionele wijnen worden op verschillende manieren schoongemaakt en steriel gefilterd voordat ze worden gebotteld.

Bottelen
Het is bijna universeel om op dit punt zwaveldioxide toe te voegen om veranderingen in de fles te voorkomen of te vertragen.

Read Full Article